Ezzel az egyszerű trükkel sokkal tovább marad szép a karácsonyfád

Ha szeretnénk, hogy minél tovább szép maradjon a karácsonyfánk, akkor érdemes bevetni egy trükköt.

Mindenki másra esküszik: vannak, akik földes változatot vesznek, és vannak, akik a vágott fenyőre esküsznek. Természetesen mind a kettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, az azonban minden esetben fennállhat, hogy az ágak kicsit lekókadnak. Nézzük, mit tehetünk, hogy sokáig szép maradjon a fánk.

Egy gyerek nézegeti a karácsonyfát
Ezzel az egyszerű trükkel sokkal tovább lesz szép a karácsonyfád

A vágott fenyő

A Debreceni Egyetem cikkének tanácsa szerint ahhoz, hogy a friss vágású fenyőfa sokáig üde maradjon, érdemes vízbe vagy nedves talajba állítani. Emellett azt javasolják, hogy ne tegyük nagyon meleg helyre a fenyőnket, és időnként permetezzük vízzel a lombját.

Cserepes fenyő

A földlabdás fenyőfát karácsony után ne ültessük ki azonnal a kertbe, inkább tegyük néhány hónapra a lakáson kívüli hűvös, legfeljebb enyhén fagyos helyre. Az ültetésre azért érdemes március környékéig várni, mert a növény csak akkor hoz majd új gyökereket. A földlabdás fenyőt csak egyszer lehet a lakásba bevinni, a következő karácsonykor ezt már ne tegyük meg vele, mert amikor kiveszik a földből, sok hajszálgyökere elszakad, és ezt kétszer valószínűleg nem bírja pótolni 

– mondja Takács Attila a Debreceni Egyetem (DE) Botanikus Kertjének igazgatója.

Műfenyők

Az igazgató azt mondja, hogy azok, akik környezetvédelmi megfontolásból nem élő, hanem műfenyőt szereznek be, butaságot csinálnak, mert a műfenyő előállítása és jövőbeni megsemmisítése óriási környezetszennyezéssel jár.

Még egy fontos dolog

Takács Attila elmondta, hogy nagyon fontos, hogy a lehullott tűleveleket ne tegyük a komposztba, mert azok magas viasztartalmuk miatt csak több év alatt bomlanak le, ráadásul el is savasítanák a komposztot.  

Forrásunk volt.


Még több ünnepi tartalmat itt találsz:

Legújabb receptek

Olasz rózsafánk

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt neked is tudnod kell, ha szereted a banánt: fontos...

Már érvénybe lépett az Európai Unió új szabályozása, ami egy kis megnyugvást jelent majd a vásárlók számára. Arról már korábban is írtunk, hogy kötelező megjelölni a gyümölcsök származási helyét, de a banánnal kapcsolatban további információkat kell feltüntetni a címkén.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...