Utánozhatatlan nyugalom és pazar Szikla szállások várnak a Balaton-felvidéken

Kapolcs közelében egy tökéletesen egyedi, sziklákat formázó szálláshelyen töltődtünk fel, ahol egyszerre férnek meg a luxusszolgáltatások a természet nyugalmával és a fantasztikus kulináris élményekkel.

A nyári időszakban az ország minden tájáról útra kelnek a pihenésre szomjazók, hogy a Balatont és környékét akár egy rövid miniszabira magukévá tegyék. Pedig a Balaton-felvidék télen-nyáron gyönyörű, ráadásul Kapolcs felé véve az irányt olyan nyugalmat árasztó szálláshelyet találtunk Csórompusztán, ahová az év bármelyik napján visszamennénk.

Csend és nyugalom Csórompusztán

Elhagyunk egy Szedd magad! meggyest és egy legelésző birkákból álló nyájat jobbról, balról pedig bodzafatenger szegélyezi az utunkat, így már a célállomás felé autózva pontosan érezzük: lelassulás vár ránk.

A gyönyörű zöld tájból a Szikla névre keresztelt önálló kabinházak kövekként magasodnak ki, formájuk és visszafogott, szürkés színük is harmonikusan simul a környezetbe.

Az egyedi szálláshelyek még az avatatlan szemek számára is impozánsak, a dizájnban jártasabbak pedig hamar felismerik bennük az alkotó csapat kézjegyét is.

A Grand belső tere és a kilátás is lenyűgöző

A Sziklák megálmodója ugyanis az a Hello Wood, akik még 2011-ben, a Művészetek-völgyében szervezett építőtáborral váltak országosan is ismertté, azóta pedig számos sikerre vitt beruházás köthető a nevükhöz. Az idáig 11 rangos, nemzetközi építészeti dizájndíjat bezsebelő csapat szívügye a kapolcsi régió: sikeres oktatási programok és fesztiválok szervezését követően vágtak bele a nagyívű beruházásba, melynek üzemeltetése is hozzájuk tartozik.

A legfrissebb ingatlanfejlesztési projekt részeként a Szikla Grand névre keresztelt, egyedi kabinokból kettőt találunk a területen, nevüköz hűen azoknak az igényeihez passzolnak jobban, akik a jelentős méretű terekhez és a még komplexebb wellnessélményhez ragaszkodnának kiruccanásuk során. Hiszen a főépület külső, meghosszabbított részeként vizuálisan is szerves egységet alkotva egy-egy privát jacuzzi kötődik mindkét kabinhoz.

A wellnessélmény páratlan, kifejezetten pároknak ajánlva

Nincs olyan, amit ne találnánk meg az alaposan megtervezett kabinokban.

Itt tényleg minden a pihenést szolgálja, legfőképp pároknak, így egészen biztos, hogy csak egymásra figyeltek a partneretekkel, de természetesen, ha valaki egyedül vonulna el a város zajától, őt is szívesen fogadják.

A home office-ban dolgozók számára is egészen új élményt nyújt, ha a természet terül el a lábuk alatt, miközben a számítógép előtt ülnek a teraszon. A Sziklák mindegyikében privát jacuzzi és infraszauna működik, a teakonyhában pedig könnyen elérhető minden, amit a szállodákban is megszokhattunk, mégis sokkal intimebb, hangulatosabb környezetben élvezhetjük például a minibár gazdag borkínálatát, az ételekről pedig még nem is ejtettünk szót.

Gasztronómiai élvezetek minden reggelinél és vacsoránál

A kulináris élmények szerves részét képezik az itt töltött időnek, az alapanyagok fenntartható módon, többségében helyi termelőktől érkeznek, így reggel a küszöbünkön olyan terülj-terülj asztalkámat felvonultató kosarat találunk, hogy egész napra energiát nyerünk belőle. Friss gyümölcslevek, illatozó pékáru, kávé, tea vegetáriánus és húsos opciók, rengeteg zöldség és édes finomság kényeztet minket.

Vacsorára pedig opcionálisan választhatunk három különböző, további gasztronómiai élvezeteket felvonultató hidegtál közül, pikáns és ízletes krémekkel, mártogatósokkal, termelői sajtokkal és házi kaláccsal.

Ezekhez feltétlenül bontsunk ki egy üveg exkluzív gyöngyözőbort, az aktuális ajánlatról is készségesen felvilágosítnak a helyszínen bármikor elérhető munkatársak.

Izgalmas kialakítás, fényélmény

Plusz Tipp: este különleges megvilágításban ragyognak a tájban a Sziklák, legyünk akár a teraszon, a jacuzziban, vagy bentről szemlélődjünk és gyönyörködjünk a naplementében. Egészen az éjjeli csillagfürkészésig van időnk, itt igazán háborítatlanul megélhetjük a slow-life életérzést.

Pár nap is maximálisan feltölti az energiaraktárainkat, ha pedig az aktív pihenést is hiányolnánk, programokban nincsen hiány: pár perces útra elérhető a Nagyvázsonyi vár, de autóval a Tapolcai-tavasbarlanghoz, Szentbékállán a Kőtengerhez is tervezhetünk egy-egy utat, onnan kirándulhatunk is egy kiadósabbat. Rövidebb gyalogtávokat is érdemes megtenni, átsétálhatunk a közeli Vígándpetendre, és végigjárhatjuk a kedves kis utcákat.

További információkat a Kapolcsi Sziklákról itt találsz!

Címlapról ajánljuk

Drasztikus kenyér- és marhahúsdrágulásra számíthatunk

Az idei búzatermés mindössze egyharmada lett étkezési minőségű, ezért szinte biztos a kenyér és búzaliszt drágulása. Ha mindez nem lenne elég, akkor a marhahúskedvelők is szomorúan ingathatják a fejüket, mert a tavalyihoz képest 70 százalékkal nőtt a vágómarha termelői ára.

Nosalty

További cikkek