A szabály, amit Julia Child mindig betartott takarításkor

Julia Child nemcsak fantasztikus főzési tippeket adott a világnak, hanem megtanította tisztán és rendben tartani a konyhát.

Julia Childot valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen az egyik leghíresebb gasztronómia személyiség, aki a francia gasztronómiát meghonosította az amerikai otthonokban, és tévéműsort vezetett az 1960-as évektől a 21. századig. A híres szakács azonban nemcsak a főzésben segített, rengeteg tanácsot adott a konyha tisztán tartására is.

A szabály, amit Julia Child mindig betartott takarításkor

Használd a serpenyőket, tálakat és minden eszközt, amire szükséged van, de azonnal áztasd be mind, amint végeztél velük a munkával. Takaríts magad után folyamatosan menet közben, hogy elkerüld a káoszt

– írta le alapelvét Julia Child legismertebb művében, a Mastering the Art of French Cooking című könyvben.

A másik módszer, amit alkalmazott, hogy mindig volt nála a tűzhelyen egy lábos gyöngyöző víz. Ebben öblítette el használat után az eszközöket, így nem száradt rájuk semmi, és újra és újra fel tudta őket használni anélkül, hogy egyik alapanyagról átvitt volna bármilyen szennyeződést a másikra.

Forrásunk volt.


Még több Julia Child:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili