A szabály, amit Julia Child mindig betartott takarításkor

Julia Child nemcsak fantasztikus főzési tippeket adott a világnak, hanem megtanította tisztán és rendben tartani a konyhát.

Julia Childot valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen az egyik leghíresebb gasztronómia személyiség, aki a francia gasztronómiát meghonosította az amerikai otthonokban, és tévéműsort vezetett az 1960-as évektől a 21. századig. A híres szakács azonban nemcsak a főzésben segített, rengeteg tanácsot adott a konyha tisztán tartására is.

A szabály, amit Julia Child mindig betartott takarításkor

Használd a serpenyőket, tálakat és minden eszközt, amire szükséged van, de azonnal áztasd be mind, amint végeztél velük a munkával. Takaríts magad után folyamatosan menet közben, hogy elkerüld a káoszt

– írta le alapelvét Julia Child legismertebb művében, a Mastering the Art of French Cooking című könyvben.

A másik módszer, amit alkalmazott, hogy mindig volt nála a tűzhelyen egy lábos gyöngyöző víz. Ebben öblítette el használat után az eszközöket, így nem száradt rájuk semmi, és újra és újra fel tudta őket használni anélkül, hogy egyik alapanyagról átvitt volna bármilyen szennyeződést a másikra.

Forrásunk volt.


Még több Julia Child:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...