Jófogások kenyérsütőgép-vásárláshoz

Kenyérsütés otthon? Miért is ne! Legalább tudjuk, miből készült a vekni. De hogyan vásároljuk meg a legjobb kenyérsütőt? (x)

Házikenyér. A világ egyik legjobb dolga! Mindenkinek megvan a maga indoka, miért is szereti otthon elkészíteni. Például azért, mert amíg a gép dagaszt és süt, mi kényelmesen hátradőlhetünk. A vadonatúj műszaki termékek ára viszont igen borsos lehet. Mielőtt arra adnánk a fejünket, hogy így vásároljunk, érdemes körültekinteni a használtpiacon, pontosabban az eladósorba került korábbi kedvencek körében. Hogyan válasszuk ki a nekünk legmegfelelőbbet? Most segítünk. Megosztjuk azokat a legfontosabb alapfunkciókat és tulajdonságokat, amelyek nélkül elképzelhetetlen az otthoni kenyérkészítés.

Ezeket olvastad már?

Belső kialakítás

Rozsdamentes alkatrészek és kiemelő szerkezet: ezek a könnyű szétszerelhetőség, és így az egyszerű tisztíthatóság alapkövei, a kétkaros forgatólapát pedig az alapanyagok megfelelő elegyedését garantálja. Ha sokáig szeretnénk használni, akkor válasszunk a fentieknek megfelelő jó minőségű terméket.

Időzíthetőség és melegen tartás

Az egyik és egyben leglényegesebb funkció a késleltethető indítás. Este csak bekészítjük a hozzávalókat, beprogramozzuk a gépet, reggel pedig már szelhetjük is a friss cipót. Ha hétvégente később kelünk, akkor pedig frissen, melegen tartja nekünk a kenyeret.

Programok

Ha már kenyérsütőgép-vásárlásra szántuk magunkat, akkor próbáljuk ki magunkat más péksütemény elkészítésében is. Válasszunk többfunkciós készüléket, amellyel nemcsak kenyeret, hanem baguette-et, kalácsot, sőt, akár lekvárt is készíthetünk. Igen, ez első olvasatra furcsán hangzik, de ha végig gondoljuk a két folyamatot, láthatjuk, hogy hasonló körülmények szükségesek hozzájuk – egy azon készülékkel tehát teljesen különböző dolgokat készíthetünk.

Betekintő ablak, állítható barnítási fokozatok

Kis kukucskálónyílás nem csak a kíváncsi lelkeknek. Ezen keresztül megleshetjük, miképpen növekszik és pirul kenyerünk. Sőt, ha kissé kinőné helyét, további területet kap. Ki-hogyan szereti a kenyeret, haloványan vagy barnábban, eldöntheti – ezért fontos, hogy legyen fokozatállító a gépen.

Most már mindenki könnyedén kiválaszthatja kedvencét, és miközben sül a házi csoda, karosszékéből érezheti az isteni illatokat. A házi kenyér nem penészedik, nem romlik olyan gyorsan, mint bolti mása. Nincsenek benne térfogatnövelő, színező- és más adalékanyagok. Legyen az fehér vagy barna, édes vagy sós, a mi termékünk.

Még több Jófogásért kattints ide!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.