Egy jó étteremmel kevesebb lett a fővárosban: bezár a Márga Budapest

A Márga Budapestet üzemeltető Geoholding Zrt. tulajdonosi szerkezetében történt változások miatt bezár az étterem. 

VISZLÁT BUDAPEST! Ezeket a meghökkentő szavakat olvashatjuk a Márga Budapest Facebook-oldalán. A rövid posztból kiderül, hogy a Márga Budapestet üzemeltetető Geoholding Zrt. tulajdonosi szerkezetében változások történtek, és az új vezetés úgy döntött, bezárja az éttermet.

A csopaki Márga Bisztró 2015-ben nyílt meg a Szent Donát Birtokon, majd egy évvel később a csapat a fővárosban is kipróbálta magát, és Márga Budapest néven nyitott éttermet a belvárosban. A budapesti bisztró is gyorsan népszerűvé vált. 2017-ben aThe New York Times szerkesztői listát készítettek arról az 52 városról, országról vagy akár tájegységről világszerte, ahova érdemes elutazni. Budapest ötvenedik lett a felsorolásban, amelynek készítői két éttermet is ajánlanak az idelátogatóknak. A Szimply mellett a másik a Márga Budapest volt.

Búcsúzzunk az étteremtől ezzel a szép desszerttel

A bisztró által közzétett posztban olvasható, hogy az étterem korábbi tulajdonosa rövid, gyógyíthatatlan betegséget követően elhunyt. Ez az oka a vezetőség szerkezetében végbement változásoknak.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ezekhez a Rubik kockákhoz nem szuper okosnak kell lenned, hanem nagyon éhesnek

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili