Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 gyorséttermi kaja, ami jobb lett volna, ha nem kerül a Meki kínálatába

Mutatjuk, milyen ételekkel nyúlt nagyon mellé a gyorsétteremlánc.

A gyorséttermeket sokszor érik vádak, de mégis vannak olyanok, akik rajonganak értük. A McDonald's kínálatában a legtöbb étel állandó, de a gyorsétteremlánc gyakran próbálkozik újdonságokkal, amik nem mindig nyerik el a vendégek tetszését. Mutatjuk, melyek ezek a fogások:

1. McGratin Croquette

Az a szendvics viszi a prímet a fura fogások között. A McGratin nevű hambit Japánban árusították, és egészen fura alapanyagokat párosítottak a „húspogácsában”: makarónit, krumplipürét és garnélarákot. Még ennél is furább, hogy mindezt vékonyra gyalult káposztával párosították. Csoda, hogy senkinek nem jött be?

2. Hula Burger

Egészen korán megjelent az amerikai Mekik kínálatában. Az 60-as években Ray Croc, a McDonald's franchise tulajdonosa észrevette, hogy péntekenként visszaesnek az eladásaik, ami annak köszönhető, hogy sok vallásos ember ilyenkor nem eszik húst. Kroc ezért előállt a húsmentes hamburgerrel, amibe grillezett ananászt tett hús helyett. Talán nem meglepő, hogy az ötlet nem volt népszerű a vásárlók körében.

3. McAfrika

A marhahúsos szendvics először 2002-ben jelent meg, Norvégiában. Nevével egyébként nem lenne semmi probléma, de a McDonald's éppen akkor kezdte el árusítani, amikor Afrikában óriási éhínség volt. Rengeteg támadás érte miatta a gyorsétteremláncot, ezért levették a kínálatról. Pont ezért meglepő, hogy a 2008-as pekingi olimpián újra előhozakodtak a hamburgerrel.

4. McDLT

Egy nagyon idegesítő reklámmal árusított szendvics volt az Egyesült Államokban a 80-as években. A szendviccsel egyébként nem volt semmi probléma, a csomagolással azonban igen. A McDLT-t hungarocellből készült éthordóba tették, amit a környezetvédelmi aktivisták élesen kritizáltak, ezért a hamburgert le kellett venni a kínálatból.

5. McHotDog

Ray Croc, a Meki vezetője eleinte ellenezte, hogy az éttermeiben hot dogot áruljanak, hiszen ő hamburgerben utazott. Ez nem gátolta azonban a vállalatot abban, hogy halála után próbálkozzanak az étellel. A 90-es évekre a gyorsétteremlánc kínálata annyira bejáratott volt, hogy az emberek nem voltak kíváncsiak a hot dogra.

6. McSpaghetti

A McDonald's többször próbálta behozni a spagettit a kínálatába, kevés sikerrel. Néhány ázsiai országban lehet találkozni ilyen étellel, de az Egyesült Államokban az olaszos tésztaételekre nem voltak kíváncsiak.

7. Onion Nuggets

A hagymakarikákat sokan szeretik a gyorséttermekben, talán ezért próbálkozott meg a Meki is a sajátjával a 70-es években, sikertelenül. Érdekesség, hogy a hagyma nuggets-ek előbb kerültek a gyorsétterem kínálatába, mint a ma is népszerű csirkés változatok.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!