Irodai csiperkézés

Egy nagy adag csiperke, három szerkesztő, és sok éhes ember az irodában. Az alapanyagot ajándékba kaptuk, aztán megfőztük, majd felfaltuk, és imádtuk.

Nem először fordul elő, hogy kollégáink egy-egy megbeszélésről vagy sajtótájékoztatóról hatalmas kosár zöldséggel, gyümölccsel érkeznek vissza az irodába. Ilyenkor nincs enyém-tiéd, a zsákmány mindenkié, a feladat viszont a szerkesztőkre hárul. Így történt ez a héten is, amikor a Bio Fungi jóvoltából egy raklapnyi gombaszállítmány landolt az irodai étkezőasztalon. Lássuk, milyen átalakuláson mentek át kalapos barátaink!

Először is szárított paradicsommal, kápiapaprikával, lilahagymával, fekete olívabogyóval és pirított mandulával készült egy villámgyors saláta. Sokan nem tudják, hogy a csiperke nyersen is fogyasztható. Íme, mi most megmutatjuk, milyen egyszerű és nagyszerű.

Főfogásként tejszínes-gombás tagliatelle került a tányérra. Az ötlet onnan jött, hogy a hűtőben lapult egy darabka szalonna. Ennél jobb ízesítőt nem is találhattunk volna, nézzétek! Az apró kockára vágott szalonnát megpirítottuk, majd szalvétára szedtük, a zsírján pedig megsütöttük a fokhagymával megspékelt barna csiperkeszeleteket. Erre került pár csepp tejszín, hogy az ízén lágyítsunk, állagán meg krémesítsünk kevéskét.

Ezeket az ízletes gombaételeket ti is elkészíthetitek, sőt, ajánlunk még egy könyvet is hozzá Gombajó fogások címmel, melyben további recepteket, ötleteket találtok, nemcsak csiperke, hanem más gombafajták felhasználásához is.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...