Irodai csiperkézés

Egy nagy adag csiperke, három szerkesztő, és sok éhes ember az irodában. Az alapanyagot ajándékba kaptuk, aztán megfőztük, majd felfaltuk, és imádtuk.

Nem először fordul elő, hogy kollégáink egy-egy megbeszélésről vagy sajtótájékoztatóról hatalmas kosár zöldséggel, gyümölccsel érkeznek vissza az irodába. Ilyenkor nincs enyém-tiéd, a zsákmány mindenkié, a feladat viszont a szerkesztőkre hárul. Így történt ez a héten is, amikor a Bio Fungi jóvoltából egy raklapnyi gombaszállítmány landolt az irodai étkezőasztalon. Lássuk, milyen átalakuláson mentek át kalapos barátaink!

Először is szárított paradicsommal, kápiapaprikával, lilahagymával, fekete olívabogyóval és pirított mandulával készült egy villámgyors saláta. Sokan nem tudják, hogy a csiperke nyersen is fogyasztható. Íme, mi most megmutatjuk, milyen egyszerű és nagyszerű.

Főfogásként tejszínes-gombás tagliatelle került a tányérra. Az ötlet onnan jött, hogy a hűtőben lapult egy darabka szalonna. Ennél jobb ízesítőt nem is találhattunk volna, nézzétek! Az apró kockára vágott szalonnát megpirítottuk, majd szalvétára szedtük, a zsírján pedig megsütöttük a fokhagymával megspékelt barna csiperkeszeleteket. Erre került pár csepp tejszín, hogy az ízén lágyítsunk, állagán meg krémesítsünk kevéskét.

Ezeket az ízletes gombaételeket ti is elkészíthetitek, sőt, ajánlunk még egy könyvet is hozzá Gombajó fogások címmel, melyben további recepteket, ötleteket találtok, nemcsak csiperke, hanem más gombafajták felhasználásához is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek