Indul a nagy karácsonyi hajrá - programajánló

Kezdetét vette az ünnepek előtti utolsó nagy hajrá. Arany vasárnap hetén vásárok, karácsonyi rendezvények és egyéb ünnepi programok várnak minket.

Adventi Vásár, Esztergom – december 18-22.

Advent Esztergomban.

A karácsonyi készülődést még kellemesebbé tévő Adventi Vásár várja idén az Esztergomban és környékén élőket. Decemberben újra vásározók és változatos programok színesítik a város központját. Számos kézműves és vásározó különleges portékája közül válogathatunk, de az Adventi Vásár elmaradhatatlan velejárói, a forralt bor és a karácsonyi finomságok sem hiányozhatnak a kínálatból, melyek a délutáni koncertek és programok melletti kikapcsolódásban mindenkinek jól esnek majd. Aki azokra a gyerekekre is gondol, akiknek ajándék nélkül telik a karácsony, jótékonysági csomagját a vásár ideje alatt ajánlhatja fel, melyek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Családsegítő Szolgálatnak köszönhetően eljutnak a rászorulókhoz.

Kattints a részletekért!


Magyarok Karácsonya, Ópusztaszer – december 20.

Együtt a nemzet karácsonyfája alatt.

Pénteken rendezik meg a Magyarok Karácsonya elnevezésű rendezvényt, amely a Magyar Nemzet jelképes, közös karácsonya. A rendezvény évről évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól és segíti a nemzeti egység megteremtését. Az idei esztendőben az ünnep díszvendége Kárpátalja lesz: bemutatkozási lehetőséget biztosítanak az onnan érkező művészeknek, civil szervezeteknek.

Kattints a részletekért!


Falukarácsony, Gárdony – december 20.

Karácsonyi programok Gárdonyban.

Sok szeretettel várják a kicsiket és a nagyokat a csángó táncházzal egybekötött karácsonyi rendezvényükre december 20-án a Dinnyési Templomkert és Hagyományőrző Turisztikai Központba, valamint a Velencei-tó körüli borospincékbe! Karácsonyi dalok, népi táncos fellépők várják majd az érdeklődőket.

Kattints a részletekért!


Mindenki Karácsonya, Balatonkenese – december 20.

Ünnepi hangulatban Balatonkenesén.

A szabadtéri karácsonyi vásár mindenkit ínycsiklandó finomságokkal vár a kicsiktől a nagyokig. Ünnepi hangulat és édes illatok lengik be a Városháza előtt felállított Betlehemet és környékét, ahol nehéz a választás a bejgli, a kalács, a sült alma és a forralt bor között. Az utolsó karácsonyi ajándékokat is megvásárolhatjuk, pont mielőtt megkezdődik a köszöntő és az ünnepi színpadi produkció.

Kattints a részletekért!


KREA Kari – Karácsonyi vásár és workshop, Budapest – december 20.

Karácsonyi finomságok és Kreások csecsebecséinek vására.

Illatos punccsal, forralt borral, házilag készített finomságokkal és egy különleges karácsonyi vásárral várják a KREA hallgatói az első félév utolsó napján a látogatókat az iskolában. A KREA iskola karácsonyi ünnepsége kora délután ingyenes kreatív foglalkozásokkal kezdődik, ahol tanári segítséggel készülnek majd a karácsonyfa-dekorációk és az ajándékcsomagolások. A tantermek piactérré változnak, itt Kreások nagyközönség előtt talán először bemutatkozó alkotásait lehet megvásárolni, a falakra pedig az elsőéves tervezőgrafikusok színes betűtervei kerülnek. Az összes szak készül valami finomsággal: lakberendezők, enteriőrösök, dekoratőrök, grafikusok, webesek, fotósok, divattervezők, stylistok és sminkesek mindannyian a szakukra jellemző stílusban ünnepi asztalt kreálnak, melyeken saját készítésű kézműves süteményeik várják az édesszájú vendégek rohamát.

Kattints a részletekért!


Karácsonyi Halvasárnap, Debrecen – december 22.

A halak és a halas ételek kerülnek középpontba a hétvégén Debrecenben.

A karácsony előtti utolsó hétvége idén is a halakról szól Debrecenben, ahol halas ételek, zamatos forralt bor és pálinka várja a látogatókat. Különböző halas finomságokkal kedveskednek az ínyenceknek, amelyeket a Barabás Étterem szakácsai készítenek majd el. Az ünnepi halászlé, a harcsapaprikás vagy a sült pisztráng mellé zamatos forralt bort vagy pálinkát fogyaszthatnak a látogatók. A halkülönlegességek mellett természetesen kulturális programból is akad bőven!

Kattints a részletekért!


További ünnepi programok, vásárok az ország egész területén:

2. Aranycsarnok Adventi Vásár, Miskolc – december 1 – 23.

Advent Budapesten, Budapest – november 29 – december 24.

Advent Győrben, Győr – november 29 – december 31.

Adventi Kirakodó Vásár Cegléden, Cegléd – november 30 – január 2.

Advent Óbudán, Budapest – november 30 – december 22.

Adventi Ünnep a Bazilikánál, Budapest – november 29 – január 1.

Adventi Vásár Egerben, Eger – december 1 – 23.

Adventi Vásár és Ablaknyitogató, Tatabánya – december 1 – 23.

Adventi Vásár Siófokon, Siófok – november 30 – december 24.

Budapesti Karácsonyi Vásár, Budapest – november 27 – december 31.

Debreceni Karácsonyi Vásár, Debrecen – december 1 – 24.

Fehérvári Advent, Székesfehérvár – december 1 – 24.

Harmadik Pécsi Adventi Művészeti, Kézműves és Mesevásár, Pécs – november 29 – december 24.

Hévízi Adventi Vásár, Hévíz – december 1 – 31.

Illatos Advent, Veszprém – november 30 – december 23.

Karácsonyi Ünnepi Hetek, Kaposvár – november 30 – december 21.

Kecskeméti Téli Fesztivál, Kecskemét – november 30 – december 23.

Mikulástól Karácsonyig, Tiszaújváros – december 1 – 22.

Nemzetek Karácsonya, Budapest – november 29 – január 2.

Orosházi Karácsony, Orosháza – december 1 24.

Öt templom Advent, Győr – november 29 – december 22.

Soproni Adventi Vásár, Sopron – november 29 – december 23.

Szegedi Karácsonyi Ünnepi Hetek, Szeged – november 30 – december 24.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.