Íme, a tökéletes csokoládé titka!

A természet ihlette a chocoMe új öntőformáját, így valódi műalkotások kerülnek ki ezentúl a csokoládémanufaktúra új üzeméből. Mitől lesz tökéletes a csoki? Eláruljuk!

„Aranymetszés” a csokoládékészítésben

Itt a chocoMe új öntőformája! Egyes chocoMe-kreációk feltétekkel díszített oldala eddig is felért egy-egy „műalkotással”, azonban mostantól az angyalföldi csokoládémanufaktúra arról is gondoskodik, hogy a táblák mindkét oldala kívánatos legyen a szemnek. A most bevezetett új öntőformával a csokoládékockák elrendezése az aranymetszés arányait követi, mely lényegében a természet tökéletes elrendezését idézi.

Készíts magadnak chocoMe-t! >>

A természet inspirálta

Az aranymetszés aránya szinte mindenhol megtalálható a természetben: a csigák mészházainak spiráljától a brokkoli rózsáján keresztül az emberi test arányáig bezárólag. Az építészetben, a képzőművészetben, de még a tipográfiában is fellelhető ez az arányosság. Mostantól a csokoládék világában is – elsőként a chocoMe-től.

„Szeretnénk még jobban megkülönböztetni a 2010 júniusában Magyarországon elsőként elindított, különleges feltétekkel készülő és személyre szabható táblás csokoládénkat a chocoMe-t követő csokoládékészítőktől és hasonló termékektől” – mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe tulajdonosa, aki az eddigi 11 elnyert díja mellett most az Ernst & Young „Év Üzletembere” versenyén a „Jövő ígérete” díjat vehette át.

„A chocoMe indulásakor egy standard, bárki által hozzáférhető, kakaóbab motívummal díszített öntőformát használtunk, csakúgy, mint az utánunk indult vállalkozások többsége. Az új, chocoMe brandingelt öntőformával a célunk az volt, hogy még inkább megkülönböztessük magunkat konkurenseinktől, és vásárlóinknak könnyebben kezelhető, esztétikusabb és letisztultabb táblákat kínáljunk” – tette hozzá Mészáros Gábor.

Ott voltunk a megnyitón! >>

Az új chocoMe öntőforma megtartotta az eddig már jól ismert befoglaló méretet, a hangsúly az arányrendszer kialakításán, a felületnemesítésen volt a több hónapos tervezés során.

A felületi megmunkálás nem a klasszikus táblás csokoládékat követi – mint ahogyan a chocoMe-fiozófia is merőben eltérő a klasszikus táblás csokoládé vonaltól, viszont tartalmilag hordozza a klasszikus arányrendszert, az aranymetszést, ami rendkívül harmonikus végeredményt hozott.

„Mindezek mellett az új öntőforma kialakításánál arra is figyeltünk, hogy a különböző méretű kockák ne csak térben, hanem síkban is elkülönüljenek – a nagyobb felületű csokoládék alig észrevehetően vastagabbak, így adva a teljes kompozíciónak még egy csipetnyi játékosságot” – emelte ki Ebedli Gyula designer. (x)

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek