Meseutazás Csokiországba

Ki ne álmodozott volna már egy csokigyári látogatásról? Vagy hogy megtervezze a saját csokiját? Jó hírünk van: elviszünk titeket egy igazi csokigyárba, és még csokit is tervezhettek!

Csoki rendelésre!

A csokit mindannyian szeretjük. Ízlés és pénztárca kérdése, hogy melyik márkáért és milyen ízesítésűért nyúlunk a boltban. Ha unjuk a szokásos kínálatot vagy csak egy különleges ajándékot szeretnénk adni valakinek karácsonyra, akkor van egy tippünk: próbáljátok ki a chocoMe-t! Mert milyen is a tökéletes csokoládé? Ét, tej vagy fehér? Kávés vagy likőrös, esetleg mogyorós? Minden csokifanatikusnak más. A tökéletes csokihoz vezető utat azonban könnyebb megtalálni, mint gondolnánk. Nincs másra szükség, mint pár kattintásra: a chocoMe manufaktúra oldalán ha kiválasztottuk a kedvenc csokinkat és azt, hogy milyen ízesítőket szeretnénk bele, csak le kell adnunk a rendelésünket. A chocoMe pedig elkészítí számunkra minden ínyenc legjobb ajándékát a kiváló alapanyagokból álló kézműves prémium csokoládét.

Gábor és a csokigyár

És hogyan született meg a cég? Először is szükség van egy vállalkozó szellemű tulajdonosra. Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa, közel egyévnyi munkakeresés után úgy döntött, hogy önálló vállalkozásba kezd. Egészen Belgiumig ment, hogy megfelelő mestert találjon, és miután kitanulta a csokoládékészítés csínját-bínját, hazajött, és megalapította a chocoMe manufaktúrát. A közel hat hónapnyi munka és tervezés után végül 2010 júniusában megindult a chocoMe honlapja is készen arra, hogy a vállalkozó kedvű csokifanatikusok leadják a rendelést saját tervezésű csokijaikra.

Így készül a legjobb csoki

A recept egyszerű: a chocoMe honlapjáról a lelkes vásárló kiválaszthatja az alapot a 65%-os ét-, a 39%-os tej- vagy a fehércsokoládét. Utána jöhet az ízesítés az oldalon található 80 alapanyag közül bármelyik választható a saját tervezésű csokiba. Egyéni ízléstől függően kerülhet bele egzotikus fűszer, liofilizált vagyis fagyasztva szárított gyümölcs, különböző magvak vagy ötletes dekorációk még akár ehető aranypehely is. A rendelés után a manufaktúrában minden táblát egyenként készítenek el. A csokit egy gépben megolvasztják, és melegen tartják addig, amíg a keverőbe nem teszik a sűrű masszát. Innen a különleges műanyagból készült, a chocoMe számára tervezett, logóval ellátott öntőformákba kerülnek, majd szorgos kezek beleteszik az összes ízesítőt és díszt. Végül kétórás hűtési fázis következik. Ha a csokik innen is kikerültek, már csak a csomagolás marad hátra gondosan ügyelve arra, hogy a műremeknek beillő édességek nehogy összetörjenek szállítás közben.(x)

{ GALÉRIA = title:Csokik%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9s%20-%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 }

Aki kedvet kapott a saját csoki tervezésére, ne habozzon: itt bármikor megteheti!

A chocoMe honlapja >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...