Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ilyen még nem volt: videójátékot írhatnak fel gyerekeknek az orvosok

Az egész világon először Amerikában írhatják fel gyógyszerként az orvosok azt a videójátékot, amit kifejezetten ADHD-s gyerekeknek fejlesztettek ki. 
Először fordul elő a világon, hogy videójátékot írhatnak fel az orvosok ADHD-s gyerekek kezelésére. A 24.hu híre szerint az Endeavor RX nevű játékot kifejezetten a 8-12 év közötti figyelemhiányos, hiperaktivitás-zavaros gyerekek számára fejlesztették ki egyfajta gyógykészítményként. 
 
 
A szoftvert hét éven keresztül fejlesztették és tesztelték több mint 600 gyermek közbenjárásával. A tesztalanyok négy héten át heti öt napon játszottak 25 percet a programmal, a gyerekek harmadának pedig láthatóan elkezdtek javulni a koncentrációs képességeik, ez az állapot pedig további egy hónapon keresztül fent is maradt. A játékban legtöbbször akadálypályákat kell sikeresen teljesíteni, az alkalmazást viszont még nem lehet megvásárolni. Apple termékek esetében is csak előjegyeztetni lehet az igénylését. 
 
A 24.hu cikke szerint mint minden gyógyszernek, természetesen a videójátéknak is lehetnek kellemetlen mellékhatásai, úgy mint a fejfájás és a frusztráció. A kutatók nem állítják, hogy a játék használatával kiválthatóak az eddig alkalmazott készítmények, ugyanakkor azon kívül, hogy hasznos, még szórakoztató is lehet a gyerekek számára. 
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!