Így válassz sertéshúst!

Biztosan benned is felmerült már a kérdés a hentesnél vagy az üzletek polcainál állva, hogy vajon milyen minőségű, honnan származik, és mennyire friss a látott sertéshús. (x)

Nos, ezekben a kérdésekben leggyakrabban a hentesünk véleményére hagyatkozunk, aki tudja, hogy milyen forrásból származik a pultban lévő áru. Azonban ha mi magunk szeretnénk kiválasztani a sertéshúst, akkor ma már még egyszerűbb a feladatunk.

Hogyan válasszuk ki az igazán jó minőséget?

A jó minőségű sertéshúst ránézésre még a szakavatott szemeknek sem egyszerű feladat kiválasztani. A minőséget leggyakrabban a hús színéből lehet megállapítani, a sertéskaraj esetében például a világos piros szín vagy a karaj átmérője a leggyakrabban használt mérce.

Létezik azonban egy összetéveszthetetlen jele az igazán jó minőségű, magyar sertéshúsoknak és készítményeknek: ez a Kiváló Minőségű Sertéshús Védjegy.

Az új Védjegy olyan sertéshúsokat és termékeket jelöl, amelyek gazdag egyedi ízvilággal és beltartalmi értékkel rendelkeznek, valamint a gazdától egészen az asztalunkig szigorú ellenőrzési folyamatokon mennek keresztül. Készült is erről egy kedves, rövid animációs film, itt megnézheted.

Mennyei ízek az ünnepekre

Az új, független tanúsítással minősített, kizárólag magyar gazdaságból származó termékek megtalálhatók egyre több húsüzletben és élelmiszer boltban, köztük a már minősített húsüzemek mintaboltjaiban, az Auchan egyes áruházaiban, a gödöllői Coop üzleteiben, valamint hamarosan a Spar-ban is. Ha Kiváló Minőségű Sertéshús védjeggyel ellátott húst választasz, biztos lehetsz benne, hogy az étel finom és zamatos lesz, és nem marad el a siker az ünnepi asztalnál.

Tapasztald meg a különbséget! Vásárolj Kiváló Minőségű Sertéshús védjeggyel ellátott sertéshúst az ünnepekre is!Tudj meg többet a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegyről itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?