Így rajzolj a kávédba gyönyörűt tejhabbal!!!

Csodás kisvirág díszeleg a kávéd tetején a krémesen lágy tejhabból, ami annyira szép, hogy beleinni sincs szíved, nehogy eltűnjön? Ilyen egyszerű - mutatjuk!

A Latte Art manapság egyre többet hangoztatott kifejezés - főleg a gasztrománok használják, azon belül is a kávérajongók. Tulajdonképpen a kávé tetejére a habból készített szépséges mintát jelöli. Értelme ugyan semmi, egyszerű esztétikai célja van: GUSZTA. Kínálja magát. Kiemeli a szinte keményre főzött tejhab krémességét, fehérségét, ránézel, és akarod magadnak.

Ezt is próbáljátok ki!

Így készíts nyári jegeskávékoktélt!

Azt hinnéd, a barista kávémesterek ügyességét sosem sajátíthatnád el, de ez a videó rácáfol erre - igen, te is tudsz habvirágot készíteni, méghozzá egy párszáz forintos kézi habosítóval! (A kék-sárga bútoráruházban például kapható.) A lényeg, hogy addig habosítsuk megdöntött szögben a 70 fokos meleg tejet, amíg nagy buborékok nem jelennek meg benne, és akkor mehet rá a meleg kávéra!

NÉZD:

Ugye kipróbáljátok? Olyan szép!

(címlapfotó: Flickr/Mark)

Hozzászólások

Mategm

Kávézásban már több vagyok az átlagnál, de még nem ínyenc. A Latte Art-hoz ennél viszont több kell mint amit leírtatok. Nagyon nem mindegy a tej! Ki kell tapasztalni kinél melyik a legjobb és még a keverést?l is függ. Más kell a Kék-sárgás habver?höz meg a bármelyik presszókávéf?z?n található g?zöl?höz. Több tejet kell habosítanod mint amennyit használnál! Nagyon fontos a kiöntéshez a cs?r! Csak azzal lehet formázni ilyen alapokat! Ha túl forró a tej, akkor nagyon kemény habos lesz, ha nem elég meleg akkor meg túl híg marad. A baristák meg egy pofon egyszer? trükkel szabadulnak meg a buborékoktól: Párszor az edényt ráütik az asztalra teli talppal. A bubik így felugranak. És akkor még mindig sok-sok gyakorlás :) De ha azon a videómegosztón rákerestek a latte art-ra, akkor rengeteg videót találtok!

Brecz Judit

Hú, köszönjük a profi tippeket :)

Mategm

Nem profi, de szívesen :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek