Így néz ki egy kólában napokig ázó fog

A rettegett általános iskolai fogászati szűrések legtöbbet hallott mondata volt, hogy ne igyunk annyi szénsavas üdítőt, mert senkinek sem lesz jó, de a fogainknak semmiképp.

A következő bevallottan kólarajongó egyének most sem törődve ezzel, gyanútlanul ültek le az üdítős üveg elé, amibe nem tudták, 5 napja emberi fogakat áztattak. Amikor bele kellett nyúlniuk, már pedzegették, hogy ennek nem lesz jó vége, mert "ha valakit arra kérnek, hogy gumikesztyűt húzzon, az tuti, hogy nem egy muffint fognak a kezébe nyomni" - jegyzi meg viccesen a egyik lány. És tényleg nem - a kólában 5 napja emberi fogak áztak, amik szinte megvetemedve, rogyva, sötétbarnára színeződve kerültek elő a nedűből - sejtésünk szerit a cukor és a foszforsav miatt. A reakciók közül abban szinte mind egyetértettek, hogy minimum kevesebbet fognak bedönteni szénsavas üdítőből. De az öklendezés sem maradt el. Te mit reagálnál?

Ez is érdekes!

9 étel, amit betiltottak az USA-ban

(címlapfotó: Flickr/Mr. TinDC)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Könnyű kráterszelet

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...