Így néz ki egy kólában napokig ázó fog

A rettegett általános iskolai fogászati szűrések legtöbbet hallott mondata volt, hogy ne igyunk annyi szénsavas üdítőt, mert senkinek sem lesz jó, de a fogainknak semmiképp.

A következő bevallottan kólarajongó egyének most sem törődve ezzel, gyanútlanul ültek le az üdítős üveg elé, amibe nem tudták, 5 napja emberi fogakat áztattak. Amikor bele kellett nyúlniuk, már pedzegették, hogy ennek nem lesz jó vége, mert "ha valakit arra kérnek, hogy gumikesztyűt húzzon, az tuti, hogy nem egy muffint fognak a kezébe nyomni" - jegyzi meg viccesen a egyik lány. És tényleg nem - a kólában 5 napja emberi fogak áztak, amik szinte megvetemedve, rogyva, sötétbarnára színeződve kerültek elő a nedűből - sejtésünk szerit a cukor és a foszforsav miatt. A reakciók közül abban szinte mind egyetértettek, hogy minimum kevesebbet fognak bedönteni szénsavas üdítőből. De az öklendezés sem maradt el. Te mit reagálnál?

Ez is érdekes!

9 étel, amit betiltottak az USA-ban

(címlapfotó: Flickr/Mr. TinDC)

Hozzászólások (4)

nyitnikek

és ki áztatja napokig a fogát kólában? Alkalomszer?en, nem naponta, mértékkel....

zsuzsi965

Hogy mit reagálnék? Röhögnék, hogy lehet ilyen baromságokat összehordani! Próbáld ki ugyanezt citromlével, almalével, borral, savanyúkáposztalével, azaz csupa egészséges folyadékkal :D oda kellett volna figyelni hetedikben kémiaórán!

Sziralisa

Nem kell napokig áztatni, elég, ha naponta többször is iszik bel?le és ez állandó szokásává válik, mindenképpen függ?séget okoz.

gyorgykohari58

Marhaság !! Kb 20 évvel ezelött a kiesett tejfogat áztattam egy évig pepsiben ! Folyamatosan töltöttem utána,ha elpárolgott.Egy év után kivettem,lemostam,és ugyanolyan volt mint el?tte !! Ki lehet próbálni!!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.