Így néz ki egy kólában napokig ázó fog

A rettegett általános iskolai fogászati szűrések legtöbbet hallott mondata volt, hogy ne igyunk annyi szénsavas üdítőt, mert senkinek sem lesz jó, de a fogainknak semmiképp.

A következő bevallottan kólarajongó egyének most sem törődve ezzel, gyanútlanul ültek le az üdítős üveg elé, amibe nem tudták, 5 napja emberi fogakat áztattak. Amikor bele kellett nyúlniuk, már pedzegették, hogy ennek nem lesz jó vége, mert "ha valakit arra kérnek, hogy gumikesztyűt húzzon, az tuti, hogy nem egy muffint fognak a kezébe nyomni" - jegyzi meg viccesen a egyik lány. És tényleg nem - a kólában 5 napja emberi fogak áztak, amik szinte megvetemedve, rogyva, sötétbarnára színeződve kerültek elő a nedűből - sejtésünk szerit a cukor és a foszforsav miatt. A reakciók közül abban szinte mind egyetértettek, hogy minimum kevesebbet fognak bedönteni szénsavas üdítőből. De az öklendezés sem maradt el. Te mit reagálnál?

Ez is érdekes!

9 étel, amit betiltottak az USA-ban

(címlapfotó: Flickr/Mr. TinDC)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk