Így néz ki a fiú, aki 15 éves koráig csak kolbászt evett

Egy fiatal walesi fiú 15 éves koráig semmi mást nem volt hajlandó megenni, csak egyetlen fajta kolbászt. Az evészavaros tinédzser életében végül megérkezett az áttörés. 

A Swansea városában élő Bennek már egészen kicsi korában, a szoptatás végétől kezdve problémái voltak az evéssel - írja a New York Post cikkére hivatkozva a 24.hu. A kisfiú eleinte csak falatkákat, főleg sült krumplit volt hajlandó megenni egészen addig, amíg meg nem kóstolt egy bizonyos márkájú kolbászt. Onnantól kezdve Ben sem krumplit, sem kenyeret, de még édességet sem volt hajlandó elfogyasztani, a víz és a kolbász kivételével minden egyéb ételtől és italtól öklendezni és sírni kezdett, amit édesanyja próbált adni neki.

....Meanwhile in the US of A as reported in The New York Times Swansea’s promising football star Ben Simpson makes...

Közzétette: David Kilmurry Life Coach Therapist UK2020. október 8., csütörtök

A fiút édesanyja, Wendy Hughes évekig orvoshoz hordta, hogy kiderítsék, miképpen gyógyítható a nem mindennapi evészavar. Ben nagyon fáradékony volt, kevés dologra tudott koncentrálni, és állandó problémái voltak az iskolában.

Az első sikeres áttörést a fiú 15. életévében sikerült elérni, amikor az édesanya rátalált egy hipnózist alkalmazó londoni terapeutára, David Kilmurryre. A terapeuta szerint Bennek az anorexiásokra jellemző restriktív evészavara van, amelyen hipnózissal lehet segíteni. Mivel Swansea és London között igen csak nagy távolság van, Kilmurry egy videóhíváson keresztül tartotta meg az első terápiát. Kilmurry szerint Bennek annyira durva fóbiái voltak, hogy alig lehetett őt leültetni a számítógéphez, a kezelések azonban hamar sikeresnek bizonyultak. A terapeuta a hipnotizálás során kellemes, pozitív szavakat és érzéseket kapcsolt Ben elméjében az ételekhez.

Azóta Ben már nemcsak kolbászt eszik, több élelmiszert, még halat is fogyaszt, pedig a tengeri ételek a szakemberek szerint a restriktív evészavarral küzdő emberek legnagyobb ellenségei.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek