Így néz ki 200 kalória zöldség

Jellemzően alacsony energiatartalmúak, így tökéletes alapanyagok lehetnek fogyókúrázóknak. Nézzük meg, hogy néz ki a tányéron 200 kalóriányi zöldség!

Senki előtt nem titok, hogy a zöldségek fogyasztása kedvező élettani hatású szervezetünk számára. Fő tápanyaguk jellemzően az egészségünkre pozitív hatást gyakorló összetett szénhidrátok, emellett alacsony fehérje- és zsírtartalmúak, természetes vitamin és ásványianyag-források. Magas élelmirost-tartalmuk segíti emésztőrendszerünk működését, táplálja a bélrendszerünkben élő baktériumokat, lassítja a tápanyagok (köztük a szénhidrátok és a zsírok) felszívódását.

Kitűnő, rendkívül változatosan elkészített, a fogyókúrás étrendekbe is illeszthető leveseket, köreteket, főzelékeket, egytálételeket, salátákat, vagy akár italokat is készíthetünk belőlük.

Mivel magas víztartalmú alapanyagok, így relatív, 100 g-ra vetített energiatartalmuk alacsony.

Az energia- és tápanyagszámításnál szerintem az egyik legnehezebb feladat, hogy az adott, elénk került alapanyag vajon mekkora súlyú. Nem vihetünk magunkkal mindenfelé mérleget, mi most egy tányér segítségével segítünk nektek megismerni nyolc kiválasztott zöldség 200 kalóriányi mennyiségét*.

(A tányér 20 cm átmérőjű. A feltüntetett mennyiségek a tisztított alapanyagokra vonatkoznak.)

1. Padlizsán

2. Édes káposzta

3. Karalábé

4. Sárgarépa

5. Cékla

6. Csicsóka

7. Burgonya

8. Édesburgonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!