Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így lesz stresszmentes a karácsonyi vásárlás – 5+1 tipp, hogy idén ne tépd ki az összes hajad

Hiába a szeretet ünnepe, a karácsonyt legtöbbször stresszként éljük meg – az ajándékozást legalább is biztosan. 

A tömött plázák, az utolsó pillanatra maradt rokonok, az ötletek hiánya, a kevés szabadidő nagyon stresszes folyamattá változtathatják az ajándékvásárlást, pedig ennek alapvetően nem kellene így lennie. Az alábbi tippekkel kicsit kordában tarthatod az őrületet, és ha nem is kicsattanó boldogsággal, de legalább stresszmentesen várhatod a karácsonyt.

1. Kezdd el korán!

Persze, mondani könnyű, és az is változó, hogy mi számít koránnak, de érdemes időben elkezdeni az ajándékvásárlást, amikor még nincs óriási tömeg. Ha attól tartasz, hogy így lemaradsz szuper akciókról és karácsonyi ajánlatokról, akkor vásárolj olyan termékeket, amelyeket egy hónapig még vissza lehet vinni az üzletbe. Így, ha meggondolod magad, még mindig választhatod azt, hogy inkább kicseréled a korábban vásárolt ajándékot egy másikra.

2. Nézz körbe előtte online!

A legtöbb nagy márkának és boltnak már van online shopja, ahol, ha nem is akarsz rendelni, a kínálatot biztosan átnézheted. Itt tudsz válogatni, összeállítani, hogy kinek mit szeretnél venni, jobb esetben meg is tudod venni, rosszab esetben pedig csak a boltba kell besétálnod a kész listával a kezedben. Ez pedig közismerten nagyon fel tudja gyorsítani a vásárlást.

3. Nem kell mindenkinek ajándék

Nagyon kedves dolog, ha az összes ismerősödre gondolsz karácsonykor, de itt az ideje, hogy újraértékeld, kinek szeretnél valójában örömet okozni, és ki az, akinek csak megszokásból veszel minden évben valamit. Utóbbiakkal akár meg is egyezhetsz, hogy innentől csak beültök egy kávéra karácsony alkalmából, vagy vesztek egymásnak egy színházjegyet, és elmentek együtt – sokkal egyszerűbb, kevesebbet kell rajta gondolkodni, és így marad idő az igazán fontos személyekre is.

4. Írd össze, mennyit akarsz költeni!

Nagyon el tud szaladni a ló az emberrel, ha azokra költ, akiket tényleg szeret. Éppen ezért, ha nem tudsz sokat költeni, előre szabd meg, hogy milyen árkategóriában akarsz gondolkodni, és alapból csak ezekben keress ajándékokat! Ez fel is gyorsítja a keresést, hiszen kisebb kosárból tudsz válogatni, mintha nem lenne költési limited.

5. Készíts ajándékokat!

A kézzel készített ajándékok is tökéletes megoldások lehetnek, ha nem akarsz túl sokat költeni, de meglepnéd valamivel a kollégáidat, a barátaidat, vagy bárkit, akinek mosolyt akarsz csalni az arcára. Süss finom süteményt, készíts karácsonyfadíszt, vagy ha van valamilyen barkácsoláshoz kapcsolódó hobbid, éld ki magad a karácsonyi ajándékokkal! Így biztosan nem kell órákat sorban állnod a boltokban, és még egyedi ajándékokat is adsz.

+1. Húzzatok egymás között a barátaiddal!

Ha nagy baráti társaságod van, érdemes megbeszélni, hogy ne mindenkinek vegyetek ajándékot, hanem ugyanebből az összegből csak egyetlen embernek, úgy, hogy titkos húzással döntitek el, ki kinek vásárol. Így ugyan az ajándék megmarad, az értéke sem csökken, mégis csak egyetlen embernek kell kiválasztanod, mit vegyél, nem öt-hat másiknak. Ezzel időt spórolhatsz, és garantált, hogy a barátaid jobban örülnek majd egy nagyobb, értékesebb, személyes ajándéknak, mint sok kisebbnek mindenkitől.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!