Így készítsd a nem hímes tojást!

Ha nem akarsz kicsúszni az időből, lassan neki kellene állnod a tojásfestésnek. Vagy ha annak még nem is, legalább találd ki a technikát, amit alkalmazol majd. Segítünk!

A napokban lázasan keresgéltük a legszuperebb technikákat. Van közöttük olyan, amit a totál ügyetleneknek is el tudnak készíteni, van olyan, amit főleg a romantikus lelkek fognak kedvelni, és van olyan is, amit imádni fognak a „disco királyok”! De ne is szaporítsuk a szót feleslegesen, jöjjön három szuper technika - ami tojással történhet!

Dekupázs

Ezt az eljárást - amit amúgy szalvéta technikának is neveznek - talán be sem kell mutatnunk a tapasztaltabb háziasszonyoknak. A lényege, hogy a kiválasztott szalvétát vagy papírmintákat egy speciális ragasztónak köszönhetően bármilyen felületre felvihetjük - még tojásra is!

Rajzszög

Nem egy nagy durranás, de valahogy mégis egyedi, meglehetősen dekoratív, illetve meghökkentő filléres módszer. A tojásokat csak meg kell főznünk – ha akarjuk, színezhetjük, ha nem, nem – aztán már csak bele kell szúrnunk az apró szegecseket. Azért csak óvatosan! Hát nem szuper?

Filc

Ennél tényleg nincs egyszerűbb megoldás, de ettől még nem kevésbé mutatós, mint bonyolultabb társai. Válasszatok valami izgalmas színű filcet, aztán jöhetnek az irkák és a firkák, na meg pár kedves szó!

Ti hogyan festitek/dekoráljátok idén a tojásokat?

Hozzászólások

witch

Nalunk "hipszter" himes tojasok lesznek, a lanykam jovoltabol. Vastag fekete bajusszal, fekete keretes szemuveggel. :o) Most nezem, hogy cilinder, porge kalap meg csokor nyakkendo is van a csomagban. A legutolso divat szerint lesznek oltoztetve, hehe.

Törölt felhasználó

mi a hagymahéjával festjük a tojglikat üdv (marcica)

Törölt felhasználó

Idén nálam sehogyan, nincsen kedvem festegetni. Van egy tojásf?zöm, ami héja nélkül f?z, így aztán egyék azt.

Törölt felhasználó

csokitojások?????????????!!!!!!!!!!!!!! nyami

Címlapról ajánljuk

További cikkek