Így készítsd a nem hímes tojást!

Ha nem akarsz kicsúszni az időből, lassan neki kellene állnod a tojásfestésnek. Vagy ha annak még nem is, legalább találd ki a technikát, amit alkalmazol majd. Segítünk!

A napokban lázasan keresgéltük a legszuperebb technikákat. Van közöttük olyan, amit a totál ügyetleneknek is el tudnak készíteni, van olyan, amit főleg a romantikus lelkek fognak kedvelni, és van olyan is, amit imádni fognak a „disco királyok”! De ne is szaporítsuk a szót feleslegesen, jöjjön három szuper technika - ami tojással történhet!

Dekupázs

Ezt az eljárást - amit amúgy szalvéta technikának is neveznek - talán be sem kell mutatnunk a tapasztaltabb háziasszonyoknak. A lényege, hogy a kiválasztott szalvétát vagy papírmintákat egy speciális ragasztónak köszönhetően bármilyen felületre felvihetjük - még tojásra is!

Rajzszög

Nem egy nagy durranás, de valahogy mégis egyedi, meglehetősen dekoratív, illetve meghökkentő filléres módszer. A tojásokat csak meg kell főznünk – ha akarjuk, színezhetjük, ha nem, nem – aztán már csak bele kell szúrnunk az apró szegecseket. Azért csak óvatosan! Hát nem szuper?

Filc

Ennél tényleg nincs egyszerűbb megoldás, de ettől még nem kevésbé mutatós, mint bonyolultabb társai. Válasszatok valami izgalmas színű filcet, aztán jöhetnek az irkák és a firkák, na meg pár kedves szó!

Ti hogyan festitek/dekoráljátok idén a tojásokat?

Legújabb receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...