Így készíts húsvéti dekorációt pár száz forintból!

Elég, ha kreatív vagy, és nem kell vagyonokat költened a húsvéti dekorációra! Mutatunk újat a színes tojásokon, barkaágon vagy a vágott virágon túl, ami feldobja az ünneped! 

Ha a fentieknél valamivel többre vagy eredetibbre vágysz - de semmiképp nem költenél sokat - , nézd meg dekoratív asztaldíszeinket, amelyeket könnyen elkészíthetsz te is!
Húsvéti asztaldísz
A Fleurt csapatával olyan díszeket állítottunk nektek össze, amikhez még csak komolyabb elkészítési folyamatokat sem kell bemutatnunk - tényleg nagyon egyszerűek. Elég egy-két otthon található tál, cserép, tojás, némi kirándulás alkalmával összeszedett moha, és vágott vagy cserepes virág.
A szezonális virágok, mint a tulipán, jácint vagy akár a primula előnyt élveznek, hiszen ezek igazi tavaszi hangulatot kölcsönöznek a lakás bármely pontjának. Mutatjuk!

Lebegő tojás

Egyszerű, mutatós, és pillanatok alatt elkészíthető. Ha emellett adnád le a voksodat, fogj egy áttetsző vázát, töltsd meg mohával, és ültess bele valamilyen hagymás növényt. Nem kell bele földet tenni, megteszi a zuzmó vagy a moha is. Arra a pár napra, míg tartanak az ünnepek, ki fog tartani! Később kiültetheted őket a kertbe, vagy egy cserépbe is.
Lebegő tojás
Hobbiboltokban kaphatsz díszes dekortojásokat, de akár te magad is elkészítheted őket. Tojásfestési ötleteket itt találsz! A lényeg, hogy mindenképp fújd ki előtte a tojást, majd fesd le, végül köss rá selyemszalagot, raffiát vagy spárgát, lógasd egy dekoratív ágacskára (ez lehet csavart fűz vagy mogyoró), és mehet is a váza tetejére!
Ez a dísz bármilyen modern, klasszikus vagy rusztikus lakásban megállja a helyét!

Aranytojás

A következő összeállítás remekül mutat egy klasszikusabb vagy akár egy minimál lakásban. Ehhez két nagyobb méretű kacsatojást fújtunk le aranyra, majd egy színben azonos kis porcelántálra állítottuk őket úgy, hogy gyurmaragasztóval rögzítettük a tojásokat a ”talpukon”. A kifúrt lyukakba - a tojás tetején – pedig kis virágokat helyeztünk, illetve tettünk még bele egy pár csepp vizet, hogy tovább kitartsanak a növénykék. Ez lehet ibolya, hóvirág vagy bármilyen aprófejű virág.
Aranytojás

Orchidea és fürj

Ez a dísz is akárhol megállja a helyét, de ez függ attól is, hogy milyen kaspót használunk fel hozzá. Mi a rusztikus beton mellett döntöttünk, amibe mohát, fűzfaágakat, fürjtojásokat, és fiolás orchideát használtunk. Persze választhattok bármilyen más vágott virágot is, de ahhoz, hogy kitartson, mindenképp tegyétek egy kis üvegcsébe.
Húsvéti dísz orchideával
A dekorációt és virágokat köszönjük a Fleurt virág dekorációjának!

Címlapról ajánljuk

10 zöldséges egytálétel sajttal a főszerepben

A sajtot magában, nyúlósan, ragacsosan, sütve, pirítva, mártogatósan, minden formájában imádjuk! Egy sajttal tuningolt egytálételnél pedig kevesebb jobb dolgot kívánhatnánk ebédre. Szemezgessetek az alábbi sajttal készült ételekből és készítsétek el kedvenceteket!

Nosalty

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.