Így kell kenyérpirítót tisztítani!

Mikor tisztítottad ki utoljára a kenyérpirítód? Én például minden nap használom, mert sokkal jobb íze van a pirítósnak, és ráolvad a vaj is, meg olyan jó, ahogy ropog.  

Jó-jó, de néha annyira sok benne a morzsa, mit morzsa, konkrétan fél zsömlényi jó ideje beleragadt, beleakadt pékáru, ami ugye újra meg újra odaég, hogy muszáj kirázni és kitakarítani. Most ehhez adunk pár ötletet!

Hozzávalók

1 vékonyabb ecsetmeleg mosószeres vízszáraz konyharuharongyecet (rozsdamentes acélhoz)

1. Húzd ki a pirítót, hagyd, hogy kihűljön. Készülj fel rá, hogy morzsálós lesz a folyamat, menj a mosogató, a szemetes vagy egy kiterített újság fölé.

2. Vedd ki az alsó morzsatálcát – ez a fő tisztítómód a pirítónál, nyilván te is alkalmazod. Azonban ettől még a nagyobb és ragaszkodóbb darabok a rácsok közt maradnak. Marad a fejjel lefelé rázás! Tényleg kb. mindent kiszed belőle. Üsd, rázd erővel.

3. A tálca akkor lesz tökéletesen tiszta, ha lemosod szappanos vízzel is, de használat előtt azért töröld szárazra!

4. Vegyél egy kisebb ecsetet, és tisztogasd ki vele a belső részeket, a rácsot, a beleszorult morzsákat.

5. Egy mosószeres-vizes ronggyal töröld tisztára kívülről is, különösen a gombokat!

6. Amennyiben rozsdamentes acél, a rongyra önts némi ecetet is, szuper csillogós lesz tőle!

Ezt is ajánljuk!

Ezt a 6 dolgot mostantól így tisztítsd

Készen is vagy! Ugye, hogy nem érdemes megfelejtkezni a pirítónkról sem? :)

(forrás: thekitchn)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!