Így kell kenyérpirítót tisztítani!

Mikor tisztítottad ki utoljára a kenyérpirítód? Én például minden nap használom, mert sokkal jobb íze van a pirítósnak, és ráolvad a vaj is, meg olyan jó, ahogy ropog.  

Jó-jó, de néha annyira sok benne a morzsa, mit morzsa, konkrétan fél zsömlényi jó ideje beleragadt, beleakadt pékáru, ami ugye újra meg újra odaég, hogy muszáj kirázni és kitakarítani. Most ehhez adunk pár ötletet!

Hozzávalók

1 vékonyabb ecsetmeleg mosószeres vízszáraz konyharuharongyecet (rozsdamentes acélhoz)

1. Húzd ki a pirítót, hagyd, hogy kihűljön. Készülj fel rá, hogy morzsálós lesz a folyamat, menj a mosogató, a szemetes vagy egy kiterített újság fölé.

2. Vedd ki az alsó morzsatálcát – ez a fő tisztítómód a pirítónál, nyilván te is alkalmazod. Azonban ettől még a nagyobb és ragaszkodóbb darabok a rácsok közt maradnak. Marad a fejjel lefelé rázás! Tényleg kb. mindent kiszed belőle. Üsd, rázd erővel.

3. A tálca akkor lesz tökéletesen tiszta, ha lemosod szappanos vízzel is, de használat előtt azért töröld szárazra!

4. Vegyél egy kisebb ecsetet, és tisztogasd ki vele a belső részeket, a rácsot, a beleszorult morzsákat.

5. Egy mosószeres-vizes ronggyal töröld tisztára kívülről is, különösen a gombokat!

6. Amennyiben rozsdamentes acél, a rongyra önts némi ecetet is, szuper csillogós lesz tőle!

Ezt is ajánljuk!

Ezt a 6 dolgot mostantól így tisztítsd

Készen is vagy! Ugye, hogy nem érdemes megfelejtkezni a pirítónkról sem? :)

(forrás: thekitchn)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...