Így hozd ki a legtöbbet a mosogatógépedből

8 tipp, hogyan hozd vissza mosogatógépedet az életbe - hogy úgy működjön, mint mikor megvetted.

1. Folyasd a hideg vizet a csapnál

Folyasd a mosogatógép beindítása előtt a hideg vizet a csapnál, mert akkor tényleg igazán forró víz kerül a mosogatógép rendszerébe, és minden még szebb lesz!

2. Ecetezz

Tegyél a felső polcra két bögrényi ecetet, és indíts be egy mosást - mosószer és kapszula nélkül, szárítás nélkül. Kell a vízkövesedés ellen és as megfelelő tisztán tartásért.

3. Fogkefe

Ne dobd ki használt fogkefédet, mert az apró résekben, ha esetleg szétszednéd a szűrőt, remekül fog jönni!

4. A szórókart tisztítani kell

A propeller, ami a vizet spricceli a gépbe, bizony el tud dugulni - például kajamaradékkal, citrommaggal. Nálunk többször megtörtént. Szóval érdemes néha egy tűvel, dróttal kipiszkálni, kimosni, ami benne van.

Ez is érdekes!

Így kell kenyérpirítót tisztítani

5. Címkézés

Ha nagycsaládos vagy, alkalmazz hűtőmágnest "koszos" és "tiszta" feliratokkal, és ne felejtsd cserélni őket - így nem lehet kifogás, hogy miért nem pakoltak ki vagy be a gépből.

6. Előmosás

Ez ellen sokan ágálnak, hogy felesleges, mert akkor minek a gép, de ha NAGYON koszos-zsíros-rászáradt a maradék, érdemes picit bevizezni előre mosószeres vízzel.

7. Rendszerezve bepakolás

Elég rendmániásnak tűnik a gondolat, pedig rettentő nagy mértékben megkönnyíti a kipakolást - tedd egymás mellé a bögréket a rácsra, a nagytányérokat, kistányérokat egymás mögé pakold, és a késeket-kanalakat-villákat is egy csokorba gyűjtsd.

8. Nem csak edényhez jó!

Írtuk már párszor, hogy egy mosogatógépbe bepakolhatjuk a műanyag használati tárgyakat, üvegvázákat, játékfigurákat, gumibabákat is - miért ne tisztítanánk őket is itt, könnyen?

(forrás: goodhousekeeping)

Hozzászólások (1)

beskanya

Kedves Judit! Sajnos most sem sikerült magyarítani a cikket. Nem tudom, mennyire vagy jártas az angol és a magyar gépek közötti különbségekben. Magyarországon, mind a mosó-, mind a mosogatógépeknek egy vízrákötési helyük van- a hidegvizre. Ellenben Angliában, ahonnan a fordított cikk is származik, a gépeket a melegvizeshálózatra is rákötik. Így van értelme a cikk els? pontjában említett kifolyatásnak. Nálunk hiába nyitod ki a csapot és folyatod a vizet annak a h?mérséklete nemigen változik és így ez teljesen felesleges (ellenben vízpazarlás).

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek