Így hozd ki a legtöbbet a mosogatógépedből

8 tipp, hogyan hozd vissza mosogatógépedet az életbe - hogy úgy működjön, mint mikor megvetted.

1. Folyasd a hideg vizet a csapnál

Folyasd a mosogatógép beindítása előtt a hideg vizet a csapnál, mert akkor tényleg igazán forró víz kerül a mosogatógép rendszerébe, és minden még szebb lesz!

2. Ecetezz

Tegyél a felső polcra két bögrényi ecetet, és indíts be egy mosást - mosószer és kapszula nélkül, szárítás nélkül. Kell a vízkövesedés ellen és as megfelelő tisztán tartásért.

3. Fogkefe

Ne dobd ki használt fogkefédet, mert az apró résekben, ha esetleg szétszednéd a szűrőt, remekül fog jönni!

4. A szórókart tisztítani kell

A propeller, ami a vizet spricceli a gépbe, bizony el tud dugulni - például kajamaradékkal, citrommaggal. Nálunk többször megtörtént. Szóval érdemes néha egy tűvel, dróttal kipiszkálni, kimosni, ami benne van.

Ez is érdekes!

Így kell kenyérpirítót tisztítani

5. Címkézés

Ha nagycsaládos vagy, alkalmazz hűtőmágnest "koszos" és "tiszta" feliratokkal, és ne felejtsd cserélni őket - így nem lehet kifogás, hogy miért nem pakoltak ki vagy be a gépből.

6. Előmosás

Ez ellen sokan ágálnak, hogy felesleges, mert akkor minek a gép, de ha NAGYON koszos-zsíros-rászáradt a maradék, érdemes picit bevizezni előre mosószeres vízzel.

7. Rendszerezve bepakolás

Elég rendmániásnak tűnik a gondolat, pedig rettentő nagy mértékben megkönnyíti a kipakolást - tedd egymás mellé a bögréket a rácsra, a nagytányérokat, kistányérokat egymás mögé pakold, és a késeket-kanalakat-villákat is egy csokorba gyűjtsd.

8. Nem csak edényhez jó!

Írtuk már párszor, hogy egy mosogatógépbe bepakolhatjuk a műanyag használati tárgyakat, üvegvázákat, játékfigurákat, gumibabákat is - miért ne tisztítanánk őket is itt, könnyen?

(forrás: goodhousekeeping)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

Vegán ünnepi menü

Legyen az idei karácsony fénypontja egy vegán ünnepi menü! Ugyan nem hagyományos, nem tradicionális, mégis tömve van jobbnál jobb, ízes fogásokkal.

Nosalty

További cikkek

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?