Idén legyen csokiból a karácsonyfa!

Sőt, ne csak a fa, de még a koszorú is - persze csak ha van otthon elég praliné, amiből készülhet. (x)

Ha pedig nincs, érdemes betáraznod, hogy ilyen ennivaló ünnepi díszeid lehessenek!

Na jó, azért nem feltétlenül kell a finom fenyőillatú karifát erre kiváltanod. Az alábbi Ferrero Rocher-ból készült díszek egyikét teheted az ünnepi asztal közepére is – a hatás biztosan nem marad el. Ha pedig elkészültek, már csak arra kell figyelned, hogy ne járjon rá a család még idő előtt.

Koszorú

Ezt a koszorút teheted az asztal közepére, de fellógathatod az ajtóra is – akár kívül, akár belül használjátok majd, a rajta fityegő apró csengettyűk figyelmeztetnek, ha váratlan vendég toppanna be hozzátok.
{ GALÉRIA = nid:199422 }

Hozzávalók

Elkészítése

A koszorúalapra szépen sorban ragasztgassuk rá a pralinékat úgy, hogy mielőtt körbeérnénk a csokikkal, hagyjunk ki egy kis helyet a koszorún, ahova majd a masni kerül. Vágjunk le egy akkora szalagot, ami - ha rácsavarjuk a koszorúnkra – körbeéri. Az egyik végét tűzzük oda gombostűvel az alaphoz, majd csavarjuk végig a szalagot, és ha a végére érünk, tűzzük el a másik végét is. Készítsünk masnit, és kössük rá a koszorúra. Arra a szalagra pedig, amivel a masnit rögzítettük, csomózzunk csengettyűket. Végül rögzítsünk a koszorúnkra egy akasztót.

Karácsonyfa

Nagyon jól mutat az ünnepi asztal közepén, és milyen hasznos, hiszen ehető is. A vacsi után már meg is van oldva a desszert! Elkészítése pedig nem vesz 20 percnél több időt igénybe – persze ez a „fa” méretétől is függ.
{ GALÉRIA = nid:199423 }

Hozzávalók

Elkészítése

A kartonból készítsünk tölcsért úgy, hogy a tetején pontosan akkorára lyukat hagyunk, hogy bele tudjunk illeszteni egy pralinét. Gyűrjünk össze háztartási csomagolót, és tömjük ki a gúlánkat. Lentről felfelé szépen sorban ragasszuk fel a kartonra a pralinékat. Az alsó sort ragaszthatjuk a papírkapszlis csokikkal együtt, a többi sor csokoládéról pedig vegyük le a papírkákat, hogy ne húzza majd le a csokik súlya. Ha a fa tetejéhez értünk, illesszük az utolsó csokit a lyukba, kössük át alatta a kartont egy szalaggal, készítsünk masnit, és ezt is illesszük a fára. Kész is! Hát nem pofonegyszerű?

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek