Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Idén a legédesebb a Balaton - még a finomságokra sem lesz gondotok!

Idén a járványhelyzet miatt felélénkült a belföldi turizmus, és ennek legnagyobb nyertese kétség kívül a Balaton. 2020 a Balaton éve!

Van ez a duma, hogy a Balaton a magyar tenger, ami mindig is olyan sutának hangzott, idén azonban új értelmet nyert. Oké, lehet utazni, de a környező országok némelyikében már meg is kezdődött az a bizonyos második hullám, és olyan helyek is vannak, ahonnan hazatérve kötelező a kéthetes hatósági karantén. Szóval aki nem akar magának igazán kellemetlen felesleges köröket csinálni, az tényleg úgy jár a legjobban, ha a határainkon belül keresi és találja meg 2020 álomnyaralását. És erre a legnépszerűbb desztináció minden bizonnyal a Balaton.

Miért szeretjük a Balatont?

Mert nagyon sokféle tud lenni. Egyetlen tó, és mennyi mindent tud. Buli, lazulás, semmittevés, ünneplés, családozás, romantika, társaság, kirándulás, természetjárás...minden műfajban fel tud mutatni több opciót is.

A Balaton ma már teljesen full extrás, vannak csúcséttermek és csúcsbüfék. Ma már nem kell beérni a lángos-palacsinta kombóval, és nem kell kerülgetni a sörhasú, idegenből érkezett figurákat. Lehet az északi oldal, és lehet a déli is, nincs kötöttség.

Az idei nyár arra is kiváló alkalom, hogy pótoljuk azokat az ünnepeket, amelyek elmaradtak a karantén alatt. A sok-sok kinyúlt mackónadrág, a nappaliban kivitelezett ászánák, a kisebb-nagyobb sikerekkel elkészült házi finomságok és a sok-sok #tbt után végre eljött a legütősebb Insta sztorik ideje: naplemente, olaszrizling, felfújható unikornis minden mennyiségben, barátok, szerelmek, csókok és könnyek, minden, ami a csövön kifér, hadd fagyjon le a Pinterest!

Idén fesztiválok nélkül maradtunk, de ki mondta, hogy nem szervezheti meg bárki a saját, felejthetetlen fesztiválját? És hogy mi kell egy olyan házifesztiválhoz, amelyre évtizedek múlva is emlékezni fogunk?

Leginkább az, hogy ne a szervezéssel és a futkosással menjen el az idő és az energia. Legyen szól szülinapról, vagy ami még jobb, összevont szülinapokról, egy régóta áhított baráti összejövetelről, eljegyzésről, netán esküvőről, egy menő baby showerről vagy bármi olyan alkalomról, amely kiemelt figyelmet érdemel, az a jó hír, hogy nekünk nem nagyon van más dolgunk, mint ott lenni. Minden másra pedig ott van az Édes Város, amely eddig ugyan csak Budapesten működött, most már a Balatonra is vállalja a szállítást.

Így történhet meg, hogy a felejthetetlen balatoni hétvégén az ember Michelin-csillagos konyháról származó tortát ehet, vagy fagylaltdesszerteket kóstolhat a legmenőbb budapesti helyekről, vagy függetlenül attól, milyen mentes desszert igényei vannak, gyakorlatilag bármi elérhetővé válik számára a térségben. A kiegészítőkért sem kell aggódni, mert ezek is beszerezhetők a kínálatból. Ki ne olvadna el a gyönyörűségtől a KippKopp Design csokraitól?

Bor és pezsgő nélkül nehéz elképzelni egy világraszóló partyt. Legyen szó nemzetközi díjakat is besöprő magyar borokról, vagy igazán különleges italokról, amelyek nem jönnek szembe a boltok polcain, az Édes Város kínálatában biztosan találunk alkalomhoz illő italokat.

Szóval szinte mindegy, hogy a tó vize hány fokos, és hogy a viharjelzés hányad fokozatú, idén nyáron tényleg a Balaton a Riviéra, és nekünk nincs más dolgunk, csak magunk köré gyűjteni a szeretteinket, és felmenni az Édes Város honlapjára. A többi jön magától!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Édes Város

*A cikk az Édes Város együttműködésével jött létre.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!