Ide utazz idén nyáron, ha az ízlelőbimbóidon keresztül fedeznéd fel a Világot!

Vannak hívószavak, amelyek nem szorulnak különösebb magyarázatra: olasz pizza, spanyol tapas, görög gyros, a francia édességek, ezekért is érdemes utazni! (x)

Az alábbiakban összegyűjtöttük azt az 5 úti célt, amit szerintünk érdemes lehet előnyben részesítened a következő utazásod megtervezésekor, ha te is azok közé tartozol, akik a kötelező látnivalókon és nevezetességeken, valamint a strandoláson túl egy nyaralás során a helyi konyhát is fel szeretnék fedezni.

Egyiptomi édességek

Egyiptomot a nagy többség a Vörös-tenger miatt választja: a Hurghada partjainál a legszebb az élővilága, így aki szeret búvárkodni, snorkelezni, vagy mindenféle előkészület nélkül, színes halrajokkal úszkálni és korallokban gyönyörködni, biztosan nem hagyja ki. A nyaralás, és az intenzív úszás miatt így beleférhet egy kicsit több cukor is az étrendünkbe. Ami elég nagy szerencse, nincs ugyanis ember, aki nemet tudna mondani arra a desszertkínálatra, amivel a helyszínen jellemző szállodák all inclusive kínálatában találkozhatunk, nem beszélve a strandon elérhető palacsintákról, gofrikról és fagylaltokról… édesszájúaknak ideális választás.

Ébredj török kávéval

A helyi kávé nem csak koffeint, hanem jóslatokat is tartalmaz - a legjobb kávékat kicsi, eldugott kávézókban kínálják, és miután befejezték, lefordítva teszik le a csészét. A maradék zacc így kifolyik, és a pultos jósol a kávézaccból. Egy hagyományos csésze török kávé a pohár 2/3-áig van feltöltve, a tetejére fahéjat szórnak, ezen kívül még sok cukor, és néha egy kis kardamom kerül bele.

Olasz finomságok a Nosalty oldaláról, ezeket is próbád ki utazásod során!

Ezeket olvastad már?

Fald fel Olaszországot

Rengeteg minden szól az olasz konyha mellett: egyszerű, ízletes, szezonális és egészséges. Általában olasz konyhát emlegetünk, pedig az igazság az, hogy régiónként eltérnek az étkezési és főzési szokások, többek közt az adott régióban elérhető alapanyagok függvényében is. A legbiztosabb módszer tehát, ha az egész országot felvesszük a bakancslistánkra, és módszeresen végigkóstoljuk hangulatos kisvárosait, híres, tengerparti üdülőhelyeit és kulturális örökségeit.

A görög konyha rejtelmei

Avagy az élet a gyroson túl: a muszaka, a dolmades, a szuvlaki, a keftedes, a spanakopita, és a felsorolhatatlanul sok módon elkészített friss, tengeri herkentyűk miatt valószínűleg egy klasszikus, egy hetes nyaralás alatt épp csak el tudunk majd kezdeni megismerkedni a görög konyhával. De legalább lesz okunk újra visszatérni – már ha a csodás strandok, építészet, a történelmi látnivalók és a kedves helyiek nem bizonyulnának elegendő oknak.

Tapasért a Kanári-szigetekre?

A spanyol gasztronómia egyik zászlóshajója, a tapas az örök tavasz szigetén annyival nyújt többet, amit a helyi alapanyagok ígérnek: a sajátos klíma a környékünkön ismeretlen zöldségek, és egzotikus gyümölcsök folyamatos termesztését teszi lehetővé, amit a helyi, tengeri finomságok, sajtok és borok koronáznak meg, valamint a helyi mártás, a mojo, melyet minden család saját, titkos recept alapján készít.

Még több utazási ötletért látogass el az INVIA oldalára itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!