8 szabály, amit ha betartasz kevesebbet fogyaszt a hűtőd

Csökkentsd a rezsit a tudatos hűtőasználatoddal, amihez most szuper spórolási tippeket adunk.

Hiába növekednek a rezsiárak, a hűtőszekrényt egyszerűen muszáj igénybe vennünk. Ha azonban tudatosan használjuk a hűtőszekrényt, akkor könnyedén csökkenthetjük az energiahasználatát. Szerencsére könnyen betartható tippek következnek, melyekkel csökkenthetjük a rezsiszámlánkat is, és akár jelentős mértékben spórolhatunk is a döntésünkkel.

9 szabály, amit ha betartasz kevesebbet fogyaszt a hűtőd

Válasszunk jól!

Fontos, hogy olyan hűtőszekrényt vásároljuk, ami A, A+ vagy A++ energiabesorolású, ugyanis ezek a legtakarékosabbak! Jó tudni, hogy a „G” jelzésű fogyasztja a legtöbb áramot.

Nem mindegy mekkora

Figyeljünk arra, hogy olyan hűtőt használjunk, melynek megfelelő az űrtartalma, ugyanis a tátongóan üres hűtő is értelmetlenül sok energiát fogyaszt!

Pakoljuk meg a polcokat, figyelve arra, hogy ne lépjük túl a súlykontrollt.

Nem mindegy, mit rakunk bele

Olyan ételeket ne pakoljunk bele, melyek nem igénylenek hűtést. Ilyenek például a konzervek, bontatlan tartós tejek és befőttek.

Helyezzük el jól!

Érdemes olyan helyet találni a hűtőszekrénynek, ahol nem éri nap és a tűzhelytől is essen minél távolabb. Ha ezek nem teljesülnek, a hűtő kívülről melegszik, és több energia kell neki a hideg fenntartására. 

Toljuk el a faltól!

A faltól, illetve szekrénytől is húzzuk el kissé, mert ha a szellőzőnyílást nem hagyjuk szabadon, a hűtő melegedni fog, és még több energiát fogyaszt!

Figyeljünk a hőfokra!

A legjobb, ha a belső hőfokot +7°C-ra csavarjuk. +5°C-nál a gépnek már 15%-kal nő a fogyasztása. A fagyasztóban -18°C szükséges a megfelelő tároláshoz.

Ne rakjunk bele meleg ételt

Komoly kihívás elé állítjuk a készülékünket, ha meleg ételt teszünk bele. A meleggel küszködve egyenesen zabálni fogja az áramot. A fagyasztóba pedig mindig csak előzőleg már a hűtőben lehűtött ételt rakjunk!

Ne nyitogassuk fölöslegesen!

Nem szabad sokszor nyitogassuk a hűtőszekrényt, hiszen kiszökik a hideg. Érdemes minimalizálni az ajtónyitogatást, továbbá arra is kell figyelni, hogy a hűtő és fagyasztó ajtaja ne legyen sokáig nyitva.

Forrásunk volt.


Még több okos, spórolós konyhai tipp és trükk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek