Huszonévesek konyhája

Egyetem/főiskola alatt sokan kirepülnek a családi fészekből, az albérletben pedig valahogy meg kell oldani az étkezést. Bár elsőre nehéznek tűnhet az önellátás, mi segítünk!

Hogy ne csak anyukád hétvégén csomagolt kajáiból kelljen kihúznod a hetet, tanuld meg te magad elkészíteni a legegyszerűbb és leghétköznapibb fogásokat!

Sajtos melegszendvics avagy croque monsieur

Pofonegyszerű az elkészítése, és nagyon hamar megvan. Egy főétkezést is kiválthatsz vele, és akár ebédre, akár vacsorára készíted el, hálát fogsz adni az égnek, hogy megtanultad. Az alap kenyeret és sajtot kedvedre variálhatod tojással, zöldségekkel, fűszerekkel és felvágottakkal, hogy még kiadósabb és ízletesebb legyen a végeredmény.

Sült csirke

Nincs is jobb, mint egy egészben sült csirke, amit aztán, ha nem fogyasztod el rögtön, később át is dolgozhatsz, ha lefejted a csontról a husit - egy klassz salátába vagy szendvicsbe például elég jól illik.

Házi sütik és kekszek

Nem árt egy-két egyszerűbb süti- és kekszreceptet is elsajátítanod, mert semmi nem olyan jó, mint a házisüti. Ilyenkor célszerű olyanokat készíteni, amik elállnak, és egy megfelelő dobozban sokáig tárolhatod őket - milyen jól fognak jönni, ha épp rád tör az édesség utáni vágy!

Sajtos és paradicsomos makaróni

Na nem a sajtos-tejfölös tésztáról beszélünk, ennél azért ez az amerikai változat kissé bonyolultabb, de nem sokkal. Kis gyakorlással könnyen elsajátíthatod a Mac&cheese elkészítését, ahogyan a paradicsomos tésztáét is. Hagyd el az instant és egyéb előre elkészített változatokat, és készítsd inkább frissen. Nem kell más hozzá, csak friss vagy konzerv paradicsom, fokhagyma, vöröshagyma, jó sok zöldfűszer és egy kevés bors.

Frittata és omlett

Amerikai sajtos tészta recept
Ahogyan a melegszendvicseknél már említettük, ezek a tojásos ételek is azért jók, mert laktatóak, nagyon hamar elkészülnek, és még pénztárcakímélőek is. Az omletteket pedig úgy variálhatod, hogy biztosan nem fogsz rájuk unni soha. Jöhetnek bele a zöldségek, sajtok, felvágottak és fűszerek is.

Palacsinta

Ha nem nagyon van időd sütögetni, de mindened odaadnád egy kis édességért, akkor ez az egyik legegyszerűbb módja, hogy hamar hozzájuss. Nem kell tőle félni, a palacsintasütés mindenkinek megy, hidd el, egy-két próbasütés után még a levegőbe is fogod dobálni!

Főzelék

Ízes krumplifőzelék recept
Néha nem árt zöldséget is enni, a főzelékekben pedig az a jó, hogy ha egyet el tudsz készíteni, akkor gyakorlatilag az összeset. Ezekhez pedig olyan feltétet választhatsz, amihez csak kedved van.

Krumplipüré és rizs

Ahhoz, hogy a burgonyapüré tökéletes legyen, vágd egyenlő méretű kockákra a krumplit, főzd meg, tegyél hosszá tejet vagy tejszínt és vajat, majd törd össze krumplinyomóval. Hogy még finomabb legyen a végeredmény, ízesítsd szerecsendióval! Akárhogy is készíted, a lényeg, hogy mielőbb megtanuld, ahogyan a rizskészítést is!

Pörköltök és paprikások

Az egyik legnépszerűbb fogás itthon, és még soha nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné. Ez is könnyen elsajátítható, csak tudnunk kell egy jó alapot készíteni hagymából, paprikából, paradicsomból, jó minőségű őrölt pirospaprikából, és onnantól nem lehet nagy baj.
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek