A Hú!SVÉT+7 nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) éve az ünnepet követő hétvégén (április 2-3).
Az esemény házigazdája a Villányi borvidék új gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként illetve gasztroműhelyként prosperáló Palkonyha.
Az esemény hívószavai idén a sonka, a bárány, a tojás és a szóda lesznek. A belőlük készült finomságokat a nyitott portákon kóstolhatod, hozzá a vidéki levegőt ingyen haraphatod. Ha a pluszkilók miatt aggódsz, ne tedd, mert a porták felkeresésével a bevitt kalóriákat legyalogolhatod. Amennyiben bicepszre is dolgoznál, elő a selfibotot, keressük ugyanis a legjobb páros portrét. Ezen, te, mint vendég, és egy stílusos séf kell, hogy szerepeljetek.
Ne hagyd ki!
Ha fotódat #svetface hashtaggel feltöltöd az Instagramra, már be is neveztél a 'legjobb vidéki arc' vetélkedőre, amelynek főnyereménye mi más is lehetne, mint egy stílusos vidéki étteremlátogatás.
Következzen egy kis kedvcsináló videó
A rendezvényen résztvevő SVÉT-tagok, melyek egy-egy helyi portán ütnek tanyát:
⦁Erhardt Étterem, Sopron – a Haraszti Pincében
⦁Mandula Étterem és Borbár, Villány – a Parázs Vendégházban
⦁Baricska Csárda, Balatonfüred - a Faluházban
⦁Chianti Étterem, Veszprém – a Faluházban
⦁Kistücsök Étterem, Balatonszemes – a Nóra Portán
⦁VIATOR Étterem és Borbár, Pannonhalma – a Pertu Portán
⦁Zsolnay Étterem, Pécs – Mokos Pincészet
⦁Kővirág Étterem, Köveskál – Borostyán Vendégház
⦁Kredenc Borbrisztró, Balatonfüred – Palkonyha
⦁Pesti Burger & Bár, Budapest – Palkonyha
⦁Almalomb, Hosszúhetény – Palkonyha
Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Szállodában 2012. februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a műértő közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 15 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi több rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.
Dátum:2016. Április 2-3. (húsvét utáni hétvége)Helyszín:Palkonya, Baranya megye, Villányi borvidékHázigazda:Palkonyha Lakásétterem és GasztroműhelyFizetőeszköz:kupon online elővételben (a falu ATM-mentes övezet!)További programok:zenei- és kultúrszínpad, sonka-workshop, falusi mozi, chill terasz a Palkonyha Pódiumon
Ez a tortácska csak akkor lesz gluténmentes, ha olyan zabpelyhet (vagy zabpehelylisztet) használunk, melynek csomagolásán fel van tüntetve, hogy "gluténmentes".
Probléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
Nagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
A kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
A mikulásvirág szép, ünnepi atmoszférát varázsol, de nem biztos, hogy hosszú távon át kitartó, boldog szobanövény lesz belőle. Ha tartós, lakásbarát és viszonylag könnyen gondozható növényt szeretnél, érdemes egy másik fajtát választani.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...