A tökéletes húsvéti répatortamuffin mascarponekalapot kapott

Nagy a húsvéti pörgés? Könnyed és egyszerű desszertet szeretnétek? Álljon itt ez a puha és illatos répatortamuffin mascarponekrémmel, aminek garantáltan akkora sikere lesz, hogy állandó lesz a repertoárotokban.(x)

A répatorta az egyik legnépszerűbb húsvétváró finomság, amit mi most muffinformában álmodtunk meg, így sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészül, de a csábító látvány és a fűszeres ízkavalkád ugyanúgy megmarad. Szinte percek alatt összeállítható a tészta, hűlés után nem sokkal pedig már lehet is díszíteni és tálalni.

Nézd meg a receptvideónkat itt:

A receptet ITT találjátok!

Muffin tészta

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A tojásokat egy tálban jól habosítsuk ki a barna cukorral, majd apránként csurgassuk hozzá a napraforgóolajat. A répákat tisztítsuk meg, és reszeljük le kis lyukú reszelőn. Keverjük hozzá a a tojásos keverékhez, majd szitáljuk bele a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, vaníliás cukrot. Végül mehet hozzá a darált dió, az apróra vágott kandírozott gyömbér és egy narancs reszelt héja.

Egy muffinsütőt béleljük ki kapszlikkal, a tésztát töltsük habzsákba, így egyszerűbben tudjuk adagolni (de használhatunk kanalat is). A formákba 3/4-ig töltsük a masszát, mert a sütik meg fognak emelkedni. Kicsit csapkodjuk meg a formát, és sütőben, 175 fokon 25-30 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük. Miután elkészültek, fordítsuk le a tepsit, és hagyjuk fejjel lefele kihűlni őket, így lapos lesz a felületük, és szépen elterül majd rajtuk a krém.

Mascarponekrém

A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és tejszínnel habosítsuk ki, ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés zselatin fixet. Amíg a muffinok hűlnek, addig a krémet rakjuk a hűtőbe dermedni, majd tegyük habzsákba, és kedvünk szerint dekoráljuk meg vele a muffinok tetejét, tetszőleges csillagcsővel. Mi egy-egy nagyobbacska halmot nyomtunk. Befejezésül szórjuk meg darált dióval, narancshéjjal, és kandírozott gyömbérrel díszítsük.

Keress még több Vénusz első préselésű napraforgóolajjal kapcsolatos anyagot itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek