A tökéletes húsvéti répatortamuffin mascarponekalapot kapott

Nagy a húsvéti pörgés? Könnyed és egyszerű desszertet szeretnétek? Álljon itt ez a puha és illatos répatortamuffin mascarponekrémmel, aminek garantáltan akkora sikere lesz, hogy állandó lesz a repertoárotokban.(x)

A répatorta az egyik legnépszerűbb húsvétváró finomság, amit mi most muffinformában álmodtunk meg, így sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészül, de a csábító látvány és a fűszeres ízkavalkád ugyanúgy megmarad. Szinte percek alatt összeállítható a tészta, hűlés után nem sokkal pedig már lehet is díszíteni és tálalni.

Nézd meg a receptvideónkat itt:

A receptet ITT találjátok!

Muffin tészta

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A tojásokat egy tálban jól habosítsuk ki a barna cukorral, majd apránként csurgassuk hozzá a napraforgóolajat. A répákat tisztítsuk meg, és reszeljük le kis lyukú reszelőn. Keverjük hozzá a a tojásos keverékhez, majd szitáljuk bele a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, vaníliás cukrot. Végül mehet hozzá a darált dió, az apróra vágott kandírozott gyömbér és egy narancs reszelt héja.

Egy muffinsütőt béleljük ki kapszlikkal, a tésztát töltsük habzsákba, így egyszerűbben tudjuk adagolni (de használhatunk kanalat is). A formákba 3/4-ig töltsük a masszát, mert a sütik meg fognak emelkedni. Kicsit csapkodjuk meg a formát, és sütőben, 175 fokon 25-30 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük. Miután elkészültek, fordítsuk le a tepsit, és hagyjuk fejjel lefele kihűlni őket, így lapos lesz a felületük, és szépen elterül majd rajtuk a krém.

Mascarponekrém

A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és tejszínnel habosítsuk ki, ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés zselatin fixet. Amíg a muffinok hűlnek, addig a krémet rakjuk a hűtőbe dermedni, majd tegyük habzsákba, és kedvünk szerint dekoráljuk meg vele a muffinok tetejét, tetszőleges csillagcsővel. Mi egy-egy nagyobbacska halmot nyomtunk. Befejezésül szórjuk meg darált dióval, narancshéjjal, és kandírozott gyömbérrel díszítsük.

Keress még több Vénusz első préselésű napraforgóolajjal kapcsolatos anyagot itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek