Hogyan készíts saját mosóport fillérekből?

Eleged van a bolti mosószerekből? Mind drága, de egyik sem hatékony igazán? Itt az idő, hogy házilag készítsd el, ráadásul fillérekből. Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád.

Mindannyian sokféle mosószert kipróbáltunk már az évek folyamán, ennek ellenére még sincs meg az igazi. Az egyiknek jó az illata, de mégsem hatékony. A másik túl drága, a harmadikat nem lehet beszerezni. Szóval éppen most jött el az ideje, hogy megalkosd a saját csodaszeredet, ráadásul fillérekből a Stay at home mum cikke alapján!

Mosópor házilag

Hozzávalók:

  • 700 g reszelt mosószappan
  • 1 csésze szódabikarbóna
  • Néhány csepp eukaliptusz olaj

Elkészítés:

Alaposan keverd össze a hozzávalókat, és tedd a mosóport egy jól zárható edénybe, amihez biztosan nem férnek hozzá a gyerekek és a kisállatok.

Használat:

Egy fél csésze forró vízben oldj fel a teáskanálnyi mosóport és a mosógépnek abba a nyílásába, ahová a mosóport szoktad tölteni.

Folyékony mosószer házilag

Ezzel a recepttel 25 liter mosószert készíthetsz, ami akár egy évig is elegendő lehet.

Hozzávalók:

  • 700 g reszelt mosószappan
  • 1 csésze szódabikarbóna
  • néhány csepp eukaliptusz- vagy teafaolaj
  • forró víz

Elkészítés:

Egy nagy, 25 literes vödörben öntjük a hozzávalókat és annyi forró vízzel keverjük el egy botmixer segítségével, amennyit felvesz, majd egy éjszakára állni hagyjuk. Ezután 2 liter forró vizet öntünk hozzá és megint alaposan lekeverjük. Addig adagoljuk hozzá a vizet, amíg tele nem lesz a vödör.

Használat:

Minden mosáshoz egy evőkanálnyi folyékony mosószert tegyünk a mosószer adagolóba, vagy ahogyan más mosószerekkel szoktuk.

Ha neked van más bevált trükköd a házi mosószer készítésre, oszd meg velünk, szívesen kipróbálnánk!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?