Hófehér kókuszos-gesztenyés rolád

Aranyvasárnap alkalmából, még mindig a közelgő ünnep jegyében vendégeskedik nálunk a Nyárikonyha bloggere. Ezúttal egy újabb remek karácsonyi desszertet ismertet meg velünk.

2007-ben egy franciaországi utazás utáni napon kezdtem el blogot írni. Amilyen természetesen és spontánul kezdtem, ugyanúgy neveztem el: Nyárikonyha. Egyesek külön írják, de én ragaszkodom ehhez az egy szóhoz. Megtestesít valami meleg, barátságos, természetes hangulatot, és ez nem véletlen. A konyhámban természetes alapanyagokból készülő ételek készülnek, mindenféle adalékanyagtól, túlzott sótól és cukortól mentesen.

Nem vagyok vegetáriánus, de mindig a zöldségek kerülnek túlsúlyba a bevásárlásnál a kosárban. Az alapanyagok ismeretét és minőségét különösen fontosnak tartom, ami lehet, hogy genetika nálunk, mert az egész családom alapanyagmániás volt, ráadásul mindenki más területen volt jó. Ugyanúgy, ahogy én, senki nem szakmabeli, kivéve a keresztapámat, aki mestercukrász volt.

Hófehér kókuszos-gesztenyés rolád receptje

A blogon levő receptek és fotók saját alkotások, de azt nem mondanám, hogy mások nem inspirálnak. Igazából minden inspirál, már önmagában maga az alapanyag is. Ennek persze alapfeltétele, hogy nagyon sok receptet tudok fejből, és sok szakácskönyvet olvasok. Kicsit bánt, hogy az igazán jó szakácsok mind férfiak, de ez egy férfias szakma. Jelenleg félprofesszionális könyveket tanulmányozok, de nagyon sok régi francia, olasz magazint is használok, pedig alapvetően csak angolul beszélek jól.

Hófehér kókuszos-gesztenyés rolád receptje

Karácsonykor olyan desszertet szeretek készíteni, amihez nem kell feltétlenül külön bevásárolni: legtöbbünk hűtőjében ott lapul egy-két kocka gesztenyemassza, pici kókuszreszelék, és narancshéj is valószínű, hogy van otthon. Ehhez az édességhez talán egyedül a kókuszkrém lehet az új hozzávaló, de ez is helyettesíthető kókuszreszelékkel.

Hófehér kókuszos-gesztenyés rolád receptje

A hófehér krémes külső körülveszi a gesztenyés piskótát, mely így belül finom krémes marad. Ennyi benne a titok. Nem szárad ki. 1–2 nappal korábban is elkészíthető, sőt, úgy garantáltan még finomabb lesz! Ha valaki nem ér rá otthon sütni, akkor vásároljon készen piskótaroládot. (K)rémesen egyszerű!

A Hófehér kókuszos-gesztenyés rolád receptjét itt mentheted el

Nyárikonyha blogja

Nyárikonyha a Facebookon

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.