Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hiába magasabbak a fizetések, lasszóval kell fogni a pénztárosokat

Egyre kevesebben akarnak a eladóként, pénztárosként dolgozni.

Néhány napja írtunk róla, hogy sorra zárnak be a kisebb hazai boltok, mert képtelenek felvenni a versenyt a nagy áruházláncokkal, de az is negatívan hat rájuk, hogy kevesen. Most kiderült, hogy újabb csúcson van a munkaerőhiány hazánkban. Hiába az egyre növekvő fizetések, a 24.hu a Blokkk.com portálra hivatkozva azt írja, hogy hazánkban 2019 első negyedévében csúcsra futott a kereskedelemben a munkaerőhiány. Nem csak Magyarországon van baj, hanem uniós szinten is. Az EURES, az Európai Bizottság szakportálján tovább nőtt a bolti eladó állásokat kínáló hirdetések száma 2019 júniusában, az év elejéhez képest.

A jelenleg hirdetett 78 ezer bolti eladó állás 9%-kal több a januárinál. A legtöbb eladót Németországban keresik, körülbelül 40 ezer betöltetlen pozíció van. Bár sokan vándorolnak át tőlünk Ausztriába, ott is jelentős hiány mutatkozik a pénztárosokból, ahogy Franciaországban is nagy a baj. Csehországból, Romániából kétezer feletti számban keresnek embert, de a lengyel boltosok is ezt megközelítő szinten hirdetnek az uniós portálon.

Magyarországon annak ellenére rossz a helyzet, hogy idén is emelték a pénztárosok fizetését. Az Aldi év elején 10,88%-kal emelte a kezdő dolgozók fizetését. A Lidlnél akár bruttó 310 ezer forintot is lehet keresni. A többi áruházláncnál elérhető fizetésekről itt írtunk.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!