A hét szakácsa: VnéEdit

Eheti szakácsunk, Edit egy nagy betegség után munkaképtelenné vált, ekkor fordult a konyhaművészethez segítségül, népes családja és három fiú unokája legnagyobb örömére.

Vass Lászlóné Edit vagyok. Egy Vas megyei falucskában, Hosszúperesztegen élek családommal, férjemmel – aki szívbeteg - , egyik lányommal és unokámmal. Amúgy három fiú unoka teszteli rendszeresen a főztömet, és a sütijeimet. Lányaim diplomát szereztek ugyan, de már tanulgatják a konyhai mesterfogásokat.

Hamarosan betöltöm az 58. évemet, azonban a sütés-főzést korán elkezdtem. 19 évesen találtam meg életem párját, azóta a konyha életem egyik fő színtere. Itt alkotok a magam, de elsősorban családom örömére. A receptjeim főként édesanyám örökségei, de gyűjtöm a receptes újságok által közölt, mások által kipróbált ételek és sütemények leírását is, némelyeket pedig „áthangolom” a saját ízlésem szerint. Fő területem a hagyományos, magyaros étkek és édességek. 1998-ban súlyos nyaki-gerinc műtéteken estem át, de a kezeimet is műtötték. Ezek után már nem dolgozhattam, így adott volt a „hogyan tovább”: egyre inkább a konyhaművészet felé fordultam. Az internet adta lehetőségeket is kihasználva népszerűsítettem a szűkebb pátriám receptjeit és a gyűjteményem alapján készült finomságokat.

Ezeket olvastad már?

A NoSaltyra 2010-ben regisztráltam, 2013 évtől teszem közzé itt a konyhám legjavát. A Facebook-on nyitottam önálló oldalt Konyhamánia Edit módra név alatt, továbbá a network.hu-n nemrégen ugyanezen elnevezés alatt indítottam oldalt a konyhai alkotásaim bemutatására, de mindkét lap látogatói saját remekműveiket is feltölthetik. Úgy érzem, a hagyományos háziasszonyi szerep ilyen családi háttérrel különleges, és igazi örömet, boldogságot ad, főleg amikor unokáim elégedett arcocskáit látom egy-egy családi étkezés után.

A mások számára közzétett étel- és sütemény-fényképeim alapján kapott visszajelzések mindig további inspirációt adnak ahhoz, hogy a fakanalat ne tegyem le, mivel mások ízlésének is megfelelnek a konyhámból kikerülő falatok. A hagyományos magyar konyha minden család étlapjának része, ezért úgy gondolom, hogy ápolnom kell nagyanyáink, anyáink örökséget. Ezen gondolatok szellemében tálalom az ebédre és vacsorára valókat, illetve a mindennapokat megédesítő süteményeimet. Úgy érzem, a „hét szakácsának” lenni kitüntető figyelem és nagy megtiszteltetés, ezért igyekszem mindenkinek a kedvére és ízlésére valót felszolgálni a virtuális asztalomon!

Brokkolival töltött csirkemell

Sertésmájjal töltött dagadó

Rántott töltött csirkemell burgonyakrokettel

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!