A hét szakácsa: Veres Mari

E heti szakácsunk Veres Mari, azaz Mari nagyi, akivel április 26-án, 15-16 óráig találkozhattok is a Könyvfesztiválon, ahol Nagyszülők és unokák című könyvét dedikálja.

Rövidre fogom a bemutatkozást, mert jó néhány cikket írtam már a NoSaltyba, és azokból sok minden kiderül rólam. A legfontosabb, hogy imádok főzni, és a családomat és a barátaimat vendégül látni.

Veres Mari szakács

Mióta nagymama vagyok – talán mondanom sem kell –, az ételek kiválasztásakor unokáim korát és ízlését természetesen figyelembe veszem. És nemcsak nekik, hanem velük együtt is szeretek főzni. Mert akinek már van unokája, tudja, milyen irigylésre méltó kapcsolat tud kialakulni nagyszülők és unokák között. Olyan, amelyben félszavakból megértik egymást – és ezt a leghétköznapibb, együtt megélt közös élmények, mint a játék, a séta, az esti mese, a beszélgetés, és akár a főzés, csak erősítik. Arról már nem is beszélek, hogy például a főzés közben megesett kisebb-nagyobb bakik tovább bővítik, színesítik családi történeteinket.

Ezeket olvastad már?

Minderről a könyvemben is írok, és még sok minden másról. Mert persze néha nagyszülőnek lenni sem könnyű. Ismerősen hangzik ugye, hogy mindent megengedünk az unokánknak? Ha mindent nem is, de engedékenyebbek vagyunk – és legyünk is. Bizony az is előfordult, hogy hibáztam, de az is, hogy aggódtam, hogy féltem is kicsit.

Ezeket olvastad már?

Nehéz volt újrarendeznem szülővé vált gyerekeimmel a családi szerepeket úgy, hogy sokszor a jól bevált tapasztalataimat, módszereimet elavultnak tartották. Szerencsésen túljutottunk minden buktatón, és már csak az unokáimhoz kötődő ezernyi erőt adó pillanatra gondolok.

Ezeket olvastad már?

A könyvbe természetesen recepteket is válogattam, olyan igazi, unokáknak való ételeket. Most ízelítőül ajánlok néhányat a NoSaltyra feltöltöttek közül, és várok mindenkit szeretettel vasárnap délután 3 órától a Millenárison (B21 stand, Jaffa kiadó), hogy a Nagyszülők és unokákról együtt beszélgethessünk!

Mari korábbi cikkeit itt olvashatjátok!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!