A hét szakácsa: Inom

Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".

Azt hiszem, a NoSalty-n regisztrált hobbyszakácsok között a legnagyobb elismerés ért engem. Amikor elolvastam a felkérést, percekig a monitort bámultam. Nem hittem, hogy valaha közéjük tartozhatom, nem vagyok kimondottan kreatív ember, s a feltöltött képekkel nem igazán tudom megmutatni, amit igazán szeretnék.

"Inom" szakács

A kezdet, mint a legtöbbünknek, az édesanyámhoz köthető. Hamar bevezettetést találtam a konyhába, mert mindössze 9 éves voltam, amikor – esti nagyapai felügyelet mellett – , egyedül maradtam a húgommal a család építkezése miatt. A mesékből is ismert kicsiny falu, ahol felnőttem, elég messze volt a jelenlegi otthonunktól ahhoz, hogy az ingázás megoldható legyen.

Ezeket olvastad már?

Aztán ezek az alapok akkor teljesedtek ki, amikor családom lett, és amikor megszülettek a lányaim. Igazi kritikusaim Ők, szó szerint, mert azt is őszintén a tudtomra adják, ha valami nem úgy sikerült, amilyennek lennie kellene – mert azért ilyen is van. Nevem is a kicsitől származik: amikor egész pici volt, a finom csak ennyiben merült ki: inom.

Paradicsomos szelet Inom konyhájából recept

Amikor regisztráltam erre az oldalra, azért tettem, mert sok érdekes dolgot találtam, s nem a „profi” szakácsok, hanem a hétköznapi háziasszonyok ötletei között. Aztán elkezdtem én is feltöltögetni néhány ételem képét a hozzá tartozó recepttel, s egyre nagyobb késztetést éreztem, amikor az építő hozzászólásokat olvasgattam.

Mint a legtöbb háziasszonynak, nekem is az időm nagy része a konyhában zajlik. Élvezettel készítek minden ételt, de mégis a sütemények állnak hozzám legközelebb. Hétvége nem telhet úgy el, hogy ne készülne valami, hiszen a felháborodás óriási lenne.

Ezeket olvastad már?

Legbüszkébb arra a süteményemre vagyok, amelyet én találtam ki, bár az alapötlet egy pohárkrém receptje volt. Nagy sikere lett, így a legnagyobb lányomról neveztem el: Viktória szelet. Olyannyira jól sikerült, hogy – nevéhez méltóan – 2013 júniusában megnyertem vele a Judafest és a NoSalty közös versenyét. (Már csak egy Gréta szeletet kell kitalálnom! J )

Köszönöm, hogy közöttetek lehetek!

Hozzászólások (5)

Zsuzsamama56

Kedves Inom!Gratulálok neked,és a csodálatos receptjeidhez!Igazán ne szerénykedj,mert nagyon tetszik amit csinálsz,további sok sikert a konyhában,és az életben!

"Inom"

Köszönöm zsuzsamama56!

Sári Tiborné

nagyon finom lehet a Viktória szelet, a hétvégére megsütöm! köszi nagyon ügyes Inom ! üdvözlettel Magduska

"Inom"

Köszönöm szépen! Biztos vagyok benne, hogy ízleni fog! :)

Boribon

Kedves Inom, gratulalok neked, meghozza debrecenikent. Biztosithatlak, hogy tokeletesen megerdemelten lettel a het szakacsa! Nagyon inycsiklandozoak ezek a sutik, az almasat mar ki is neztem. Es a fotokkal sincs semmi gond :-)

"Inom"

Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen! :)

Marti48

Kedves Inom, szeretettel gratulalok! Receptjeid nem ismeretlenek szamomra, nagyon jok, es a kepek is!!! A jövöre nezve minden jot es tovabbi sok sikert kivanok: Marti

"Inom"

Köszönöm szépen! Örülök, hogy találsz kedvedre valót közöttük! Üdv: Era.

Éva-Anyóca

Kedves Inom! Nagyon nagy szeretettel gratulálok, ehhez a csodás címhez ! Élvezettel és izgatottan várom alkotásaidat, és sok alkalommal készítem is. :) Köszönöm, legyél továbbra is ennyire gondos, és szorgalmas,...én személy szerint nagyon jól szoktam járni, a csodáiddal. :) Éva-Anyóca

"Inom"

Köszönöm Éva.Anyóca! Kedves vagy, mint mindig! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!