Házi vajat tejszínből turmixgépben egyszerűen!

Vajkészítés otthon? Nem lehetetlen, sőt, nem is nehéz, csak jófajta zsíros tejszín kell hozzá! Próbáld ki a videó alapján Te is!

Hozzávalók:

1 bögre jó zsíros szobahőmérsékletű tejszín

pici só (ízlés szerint)

egy bögre hideg víz

turmixgép

Elkészítés:

1. Tegyél egy bögre zsíros, szobahőmérsékletű tejszínt a turmixgépbe közepes sebességen, pici sóval (ez elhagyható)

2. Kezdd turmixolni (max. pár percig), amíg nem kezd elválni a vajtól az író (tejszerű híg kicsapódás), ezt öntsd le.

3. Önts hozzá egy bögre hideg vizet, és rövidebb ideig turmixold kisebb etapokban, de mindig öntögesd le az írót, mert ettől meg tud savanyodni a vaj.

4. Addig ismételed, amíg ki nem tisztul a víz.

5. A kész vajat még egyszer nyomkodd át egy szűrőn, majd csomagold kis adagokban folpackba, és mehet a hűtőbe!

Ezt is nézd meg!

Ezt a 4 dolgot szerintünk még nem turmixoltad le

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek