Havas fenyőerdő az ünnepi asztalra

A tavalyi csodálatos karácsonyi mini mousse torta után idén is vendégül látjuk az ünnepi időszakban a Lélekkonyha bloggerét. Ismét egy fergeteges desszertet hozott nekünk.

Nagyon örülök, hogy újra karácsonyi receptet hozhatok nektek, mert ilyenkor egy hétköznapi édességet is ünnepi díszbe lehet öltöztetni, amit nem biztos, hogy a dolgos hétköznapokon megtennénk.

Az idei évben tehát egy hagyományos édességgel készülök a nagy ünnepre, aminek az összetevői mindenki számára ismerősek lehetnek, azonban külsőleg mégis egy kicsit más, mint ahogy azt megszokhattuk. Na de nem szaporítom tovább a karaktereket: Idén nálam a fekete erdő torta ízvilága a befutó, amit ezúttal nem tortaformában készítettem el, hanem egy rudat formáztam belőle. Ezenkívül annyit módosítottam még az eredeti verzióhoz képest az ünnep alkalmából, hogy a meggyes rétegben a karácsony ízei köszönnek vissza, a tejszínhabos krémet pedig fehércsokis mascarpone krémmel helyettesítettem. A tésztája kicsit tömörebb, mint egy normál piskótáé, de ennek nem titkoltan az is a szerepe, hogy szépen megálljon a tálalásnál. Ezek után az íze remélem önmagáért beszél, a látványtól pedig higgyétek el, minden családtagotoknak tátva marad majd a szája.

Havas fenyőerdő receptje

Mielőtt azonban nekikezdenétek a recept elolvasásának, szeretném, ha nem ijednétek meg a terjedelmes leírástól, hiszen az elkészítése tényleg nem bonyolult, szóval vessétek bele magatokat bátran, mert megéri!

És végül tényleg egy utolsó, ám de annál hasznosabb ajándékötlet, ha már karácsony van: Mivel a fenti desszert elkészítése után a piskótatésztából marad egy jókora adag, ezért ezt érdemes felhasználni. A maradék krémmel és egy kis meggylekvárral összekeverve, majd csokiba mártva most divatos cakepopokat gyárthattok belőle, amivel az aprónépet is levehetitek a lábáról.

A havas fenyőerdő receptjét ittmentheted el

A karácsonyi mini mousse tortát itt találod

Lélekkonyha blogja

Lélekkonyha a Facebookon

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.