Használj hozzá habszifont!

Sokan csak tejszínhabkészítéshez használják habszifonjukat, akik azonban látták A Konyhafőnök adását, azok tudják, nem csak erre hivatott ez a szuper eszköz!

A habszifon hihetetlen sokoldalú konyhai eszköz, korántsem csak tejszínhab gyártására alkalmas: sokféle finomságot készíthetünk benne, édes és sós habokat egyaránt. A Konyhafőnök mai adásának párbajában a Séf arra kérte a játékosokat, hogy készítsenek egy kellemes ízvilágú habot, amihez feltétlenül használniuk kell habszifonjukat. Mi is mutatunk pár receptet, amit szifon segítségével készíthettek.

Mangóhab recept

Gyümölcshab

Bármilyen gyümölcsöt vagy zöldséget használtok, először össze kell turmixolnotok. A második lépés a passzírozás, ami azért lényeges, hogy a rostokat, magokat, nagyobb darabokat kiszűrjük, és egységes állagú mixet kapjunk. A habszifonunk máskülönben nem birkózik meg a feladattal, kinyomócsöve pedig könnyen eldugul.

Citromos zellerkrém recept

Zöldséghab

A könnyű, habos állagú zöldség- és gyümölcskrémet még tovább kell lazítanunk, ezért vizet és tejszínt is önthetünk a szifonba. A hab végleges állagát pedig a zselatin adja majd meg. Használjunk hideg vízbe áztatott lapzselatint.

Túró-cappuccino duó recept

Túróhab

A túrót – hasonlóan a zöldségekhez és a gyümölcsökhöz – szintén át kell passzíroznunk mind egy szálig. Aki gyorsabban akar végezni ezzel a folyamattal, először átturmixolja és úgy passzírozza, így a megmaradt nagyobb darabok is krémesek lesznek.

Csokikrém mentával főzés nélkül recept

Ízesített-színezett tejszínhab

A tejszínhabot bárhogyan ízesíthetjük, vaníliával, csokoládéval, akkor is csak egy könnyen összeeső habot kapunk, amely azonnal fogyasztandó, ezért ebben az esetben is tartósítanunk kell az állagukat. Ezt a korábban már említett lapzselatinos módszerrel érhetjük el.

Tormás céklakrémleves recept

Joghurthab

Aki még könnyedebbé varázsolná desszertjét, készítse felhabosított joghurttal. Pohárkrémekhez, levesek tetejére díszítésképpen is alkalmazható ez a módszer.

Céklás töltött tojás recept

Házi majonéz és tormakrém

Ünnepekkor is érdemes elővenni a habszifont, segítségével lágyabb, krémesebb tojáskrémeket, majonézt és tormahabot tehetünk a szépen terített asztalra.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.