Hagyd, hogy az illat bejárja a lakásod!

A január szürke és hideg napjaiban szükségünk van a megnyugtató otthonosságra. Kapcsoljuk be a sütőt, és készítsünk testet-lelket melengető laktató fogást!

Ha lélekben is valóban meleg tájakra vágyunk, válasszuk az olasz konyha remekeit. A Firenzei palacsinta a toszkán tájakra invitáló fogás, ami az olasz térség egyik legnépszerűbb étele. Tulajdonképpen egy sós rakott palacsintáról van szó, és mivel már a recept nevében is felbukkan Firenze, így biztosak lehetünk benne, hogy hozzávalói között szerepel a spenót is. Most sincs másképp: a bébispenóttal töltött palacsinta paradicsomos besamellel leöntve, majd sütőben összesütve az egyik legillatosabb "comfort food" a téli napokra.

A Palacsinta firenzei módra receptjéért kattints a fotóra!

Persze a további hozzávalók is az olasz mediterrán érzést hozzák a konyhánkba: az édes paradicsom, a friss és krémes ricotta, a markáns szerecsendió és a frissen reszelt parmezán mind hozzátesznek a rakott palacsintánk élményéhez. Fenséges illata pillanatok alatt örömmé teszi az elkészítés perceit is, a végeredmény pedig egy lélekemelő, kiadós fogás lesz. Ha előételként tálaljuk, akár 8 személyre is elegendő, mert nagyon laktató, 6 személynek pedig tökéletes egytálétel.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek