Ha túl durva neked a pálinka, ez a longdrink lehet a megoldásod

Hódít a pálinka a külföldiek között, ráadásul megduplázta a hazai eladásokat egy új pálinkás longdrink megjelenése.

Rekordszámú pálinkát fogyasztottak a budapesti turisták a hétvégén, noha köztudott, hogy a hungarikumot túl erősnek tartják a külföldiek. A szokatlan népszerűség egy új pálinkamárkának és a belőle készült, Forrás Spritz névre keresztelt longdrink-nek köszönhető, amely málna vagy birs pálinkából készül szódával és lime-mal. Az új termék egy hete kapható a belvárosi vendéglátóhelyeken, de már az első hétvégén megduplázta a pálinkaforgalmat.

Forrás néven új pálinkamárka mutatkozik be a piacon, amelyből longdrinket is készítenek a vendéglátóhelyek. A különös ötlet célja, hogy a belvárosban működő kedvelt turistahelyek megnöveljék a pálinkaforgalmat, és megismertessék a hungarikumot a külföldiekkel. A termék már az első hétvégén jól vizsgázott: három romkocsmában is megduplázta a pálinkaforgalmat.

A Forrás pálinkát egy új főzési technológiával készítik, ezért a 9 féle gyümölcsből kettő longdrink formájában is kapható. A birsből és a málnából úgynevezett Forrás Spritz készül szódával és lime-mal, amely a vodka-szódának és a rozéfröccsnek lehet alternatívája.„Virágkorukat élik a longdrinkek Budapest vendéglátóhelyein: míg a töményitalok egyre kevésbé népszerűek, a fröccs, a gin-tonic vagy a vodka-szóda sosem volt még ilyen kelendő. A rövid italok közül a pálinka vesztett a leginkább népszerűségéből, ezért nagy szükség volt már egy új termékcsaládra, amely alkalmazkodik a vendégek igényeihez. Hogy a lehető legjobb terméket hozzuk létre, bevontuk a közös munkába Márton Jánost is, akinek 5 plusz 5 évig tartó kizárólagos gyártási szerződése van a Forrás pálinkára. Az azonban nem célunk, hogy a pálinkafogyasztók pálinka longdrinket fogyasszanak, azt viszont reméljük, hogy Forrás Spritz-cel sokan megszeretik ezt a hungarikumot”– mondta el Bárány Péter, a márka egyik tulajdonosa és alapítója.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Sertésnyelv, szalontüdő, rántott fül - Szánkba vettük a disznó legmegosztóbb testrészeit - VIDEÓ!

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...