Így távolíthatod el a veszélyes baktériumokat a gyümölcsökről

A nyers zöldségek és gyümölcsök különféle egészségre veszélyes baktériumokat hordozhatnak, ám egy egyszerű trükk segítségével örökre megszabadulhatsz tőlük.

Szinte mindegy, hogy szupermarketben vagy piacon veszed meg a kedvenc gyümölcseidet vagy zöldségeidet, ugyanis nyers állapotban ételmérgezést okozó baktériumokat hordozhatnak. Éppen ezért érdemes ellenük megfelelően védekezni! Mivel? Gyümöcsecettel!

Így távolíthatod el a veszélyes baktériumokat a gyümölcsökről

Mosd meg a gyümölcsöket és zöldségeket gyümölcsecettel

Biztosan benned is azonnal felmerül a kérdés, hogy vajon miként segíthet a gyümölcsecet a baktériumok eltávolításában. A válasz egyszerű:

az ecet savas tulajdonságai képesek megölni a baktériumokat.

De ne aggódj, mert teljesen biztonságos gyümölcsecettel fertőtleníteni a gyümölcsöket és a zöldségeket. Sőt, a szappan és más fertőtlenítőszerek használatához képest sokkal jobb választás a gyümölcsecet, hiszen a tisztítószerek maradékot hagyhatnak maguk után, illetve gyomor- és bélrendszeri zavarokat okozhatnak. Milyen gyümölcseceteket érdemes használni? Almából, málnából, sárgabarackból, szilvából és körtéből készült eceteket.

Hogyan használd a gyümölcsecetet?

Keverj össze három rész vizet és egy rész ecetet. Az így kapott oldat hatásosan alkalmazható a baktériumok csökkentésére.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Hasznos konyhai tippek, amelyek jól jönnek majd:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...