Gyomorforgató állapotok a vágóhídon - Több mint száz tonna baromfitest hevert a padozaton

Borzalmas állapotok fogadták a NÉBIH ellenőreit egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei baromfi vágóhídon. A vágószalagról közvetlenül a padlóra potyogtak a csirkék.

Gyomorforgató állapotok fogadták a NÉBIH szakembereit egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, bérvágással foglalkozó baromfi vágóhídon tartott ellenőrzés során. Az üzemben a fagyasztásra szánt termékeket több napig a folyosón tárolták. A vágószalagról közvetlenül a padozatra hullottak a csirkék, az emberi fogyasztásra szánt szárnyasok testét a földről szedték össze a dolgozók.

Az üzemben és egy másik telephelyen a hűtőkamrákban – selejt felirattal ellátva – több, mint 100 tonna emberi fogyasztásra alkalmatlan terméket tároltak. A selejt és egyéb tárolt termékek további vizsgálata folyamatban van. A húsokat az ellenőrzés után megsemmisítik.

A bérvágatást végző vállalkozásnál az eddig lezárult ellenőrzések során további 52 tétel, azaz több mint 24 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen, részben felengedett terméket vontak ki a forgalomból.

A NÉBIH elrendelte a vágóhíd tevékenységének felfüggesztését. Az üzem újra működhet, ha pótolja a hiányosságokat.

Az eljárás során az érintett vállalkozásokkal szemben együttesen milliós nagyságrendű bírság várható.

Az ellenőrzésről készült horrorfilm csak erős idegzetűeknek:

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk