Évszázados szaktudás, megbízhatóság és hatékonyság áll egy-egy tabletta mögött - gyógyulj magyar gyógyszerrel!

Amikor kibontjuk egy jól ismert, akár generációk óta hatékonyan gyógyító készítmény dobozát, bele se gondolunk, hogy egyetlen tabletta mögött mennyi érték, tudás és tradíció van. Kevesen tudják, hogy a hazai gyógyszergyártás szinte minden terápiás területen kínál világszínvonalú alternatívát, miközben jelentősen hozzájárul a gazdaság működéséhez, és számos hazai vállalkozásnak ad folyamatosan munkát. (x)

Mihez kezdünk, amikor sajog a fejünk, görcsöl a hasunk, lázunk van, vagy csak az immunrendszerünket szeretnénk erősíteni? Szinte természetes, hogy beveszünk egy tablettát, de arra ritkán gondolunk, hogy hány évtizednyi, vagy olykor évszázadnyi szaktudás, megbízhatóság és gondoskodás áll a háttérben. Történelemórán nem sokat tanultunk a világhírű magyar gyógyszeriparról, pedig ez is egy olyan hungarikum, amely évszázadok óta bizonyít világszerte. Készítményei közül számos  Magyar Gyógyszer Védjegy oltalom alatt áll.

Balla Sándor (balról), Kereszty György, Richter Gedeon és Wolf Emil a magyar gyógyszergyártás ikonikus alakjai közé tartoznak

Bizalom a világ több mint 100 országában

De hogyan érdemli ki egy termék a védjegyet? A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) létrehozta és szigorú feltételrendszer alapján, kérelem alapján adja ki a Magyar Gyógyszer Védjegy (lajstromszám: 215 069) használati jogát. A védjegy használatára kizárólag a MAGYOSZ ad ki engedélyt, elsősorban azért, mert fontosnak tartja, hogy segítse a szakemberek és a laikusok eligazodását a gyógyszerek kiválasztásában. Minden olyan gyógyászati céllal forgalomba helyezett termék jogosult lehet a Magyar Gyógyszer Védjegyet használni, amely a védjegy használatára vonatkozó követelménynek eleget tesz.  Kizárólag arra a gyógyszerre kerülhet fel a védjegy, amely magyar forgalomba hozatali engedéllyel rendelkezik és legalább egy további, Magyarországhoz szorosan kapcsolódó, kutatás-fejlesztési vagy gyártási tevékenységgel összefüggő, külön szabályzatban lefektetett feltételnek megfelel.  A házi- és szakorvosok, valamint a patikákban dolgozó gyógyszerészek ismerik a Magyar Gyógyszer Védjegyet, így őket érdemes megkérdezni, hogy melyik készítmény származik hazai gyártótól.

A hazai gyógyszeripar évtizedek óta a magyar gazdaság egyik húzóágazata, ami köszönhető a világszínvonalú szaktudásnak, valamint a fejlesztések terén, illetve a gyártásban kompromisszumokat nem ismerő biztonságnak és állandó minőségnek, ráadásul a világ több mint 100 országában is bizalmat szavaztak már a magyar gyógyszereknek.

Az adagolási előírás nem javaslat

Mivel gyógyszerekről van szó, soha ne vegyük félvállról az alkalmazási előírást, ne csak a vényköteles, hanem a recept nélkül kapható készítményeknél is tartsuk be az előírt adagolást. A vényköteles gyógyszerekkel ráadásul azért is fontos körültekintőnek lennünk, mert azok tulajdonságai, hatásai és alkalmazásuk szigorú orvosi kontrollt igényelnek. Vannak ugyanis olyan hatóanyagok, amelyek nem megfelelő mennyiségben alkalmazva éppen egy nem kívánt hatást  válthatnak ki, esetleg más gyógyszerekkel együtt szedve problémákat is előidézhetnek. Jusson ez eszedbe, amikor legközelebb magadat szeretnéd gyógyítani!

Tudj meg még többet a a Magyar Gyógyszer Védjegyről itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek