4 jótékony hatás, amit a rendszeres fekvőtámasszal elérsz

Ha a megfelelő gyakorlatot keresed, amivel még a testedet is formálod, emellett az egészségedért is sokat teszel, akkor nem kell tovább keresgélned: megtaláltuk!

A helyes fekvőtámasz nem a legegyszerűbb gyakorlat, de egyáltalán nem kivitelezhetetlen, sőt mivel nincs szükség hozzá semmilyen eszközre, csupán egy kis helyre a lakásodban, így bármikor gyakorolhatod. Nézzük, milyen jótékony hatásokkal számolhatsz, ha rendszeresen fekvőtámaszozol.

Ilyen jótékony hatással van a testedre, ha minden nap elvégzed ezt a gyakorlatot

Erős felsőtest

A fekvőtámaszozás elsősorban a kar, a mellkas és a váll izmait erősíti, de a hasizom is dolgozik közben. Akár már néhány héten belül észreveheted a változást magadon, ha rendszeresen gyakorlod.

Javul az állóképességed

Ezzel a gyakorlattal növeled az állóképességedet, emellett pedig a szívedet is véded.

Jobb testratás

Ha nem megfelelő a testtartásod, akkor érdemes gyakran fekvőtámaszoznod. Ez a gyakorlat ugyanis egyenesen, egy vonalban tartja a testet.

Formálja a tested

A fekvőtámasz nagyon hasonlít a plankra, ami kiváló testformáló, hiszen ez is a saját testsúlyos edzések egy formája. 

Forrásunk volt.


Ezek az életmódos cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi tiramisu a boltinál

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt, a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.

Lakos Benedek

További cikkek