Gránátalmamagok kinyerése

Veletek is előfordult, hogy azért nem vettetek a zölsdégesnélgránátalmát, mert korábban már meggyűlt vele a bajotok? Pucolni tudni kell! Tartsatok és pucoljatok velünk, gyorsan és egyszerűen!

Hamarosan élvezhetjük a jól megérdemelt jutalmunkat, a gránátalmamagokat– télvíz idején amúgy is kell a szervezetünknek egy ekkora vitaminbomba–,de előbbválasszuk ki alegélesebb késünket, kapjuk elő a vágódeszkát, és kezdjük el a pucolást!

Gránátalmamagok kinyerése

  1. A megtisztított gránátalmát keresztben félbevágjuk.
  2. Az egyik felet tál fölé tartjuk (a magok lefelé néznek), oldalirányból kissé benyomkodjuk, ezáltal néhány mag már kiesik, és némi léhez is jutunk.
  3. Majd fogunk egy nehezebb konyhai tárgyat, pl. kisebb nyújtófát, egyik kezünkkel tartjuk a gyümölcsöt, a másikkal a nyújtófát fogjuk és elkezdjük ütögetni vele a gránátalma tetejét, a magok pedig kipotyognak. Kerülhetnek közben a tálba a magokat elválasztó hártyadarabkákból, ezeket (mivel nem ehetők) kiszedjük.
  4. Tipp: Célszerű az alábbi folyamatot a mosogatóban végezni, mert fröcskölhet a gránátalma leve.

Gránátalmamagok kinyerése lépésről lépésre

Előző cikkünk a mango pucolásáról >>

Még több praktika itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?