Veletek is előfordult, hogy azért nem vettetek a zölsdégesnélgránátalmát, mert korábban már meggyűlt vele a bajotok? Pucolni tudni kell! Tartsatok és pucoljatok velünk, gyorsan és egyszerűen!

Hamarosan élvezhetjük a jól megérdemelt jutalmunkat, a gránátalmamagokat– télvíz idején amúgy is kell a szervezetünknek egy ekkora vitaminbomba–,de előbbválasszuk ki alegélesebb késünket, kapjuk elő a vágódeszkát, és kezdjük el a pucolást!
Gránátalmamagok kinyerése
- A megtisztított gránátalmát keresztben félbevágjuk.
- Az egyik felet tál fölé tartjuk (a magok lefelé néznek), oldalirányból kissé benyomkodjuk, ezáltal néhány mag már kiesik, és némi léhez is jutunk.
- Majd fogunk egy nehezebb konyhai tárgyat, pl. kisebb nyújtófát, egyik kezünkkel tartjuk a gyümölcsöt, a másikkal a nyújtófát fogjuk és elkezdjük ütögetni vele a gránátalma tetejét, a magok pedig kipotyognak. Kerülhetnek közben a tálba a magokat elválasztó hártyadarabkákból, ezeket (mivel nem ehetők) kiszedjük.
- Tipp: Célszerű az alábbi folyamatot a mosogatóban végezni, mert fröcskölhet a gránátalma leve.
Gránátalmamagok kinyerése lépésről lépésre
![]() | ![]() | ![]() |
Előző cikkünk a mango pucolásáról >>

Hozzászólások (1)
Hát, nem akarlak megbántani, de így a fele kárba vész a spriccelés miatt. Sokkal hatékonyabb, ha levágod pár helyen a szélét, és víz alatt a körmöddel szépen lehámozod. Nem fognak kipukkadni a magok sem, és takarítani sem kell utána...
Kedves ee, Tál fölött végezve a m?veletet nekem eddig egy csepp lé sem veszett kárba, magok némi lével, ez a végeredmény. Üdv Petra