Gránátalmamagok kinyerése

Veletek is előfordult, hogy azért nem vettetek a zölsdégesnélgránátalmát, mert korábban már meggyűlt vele a bajotok? Pucolni tudni kell! Tartsatok és pucoljatok velünk, gyorsan és egyszerűen!

Hamarosan élvezhetjük a jól megérdemelt jutalmunkat, a gránátalmamagokat– télvíz idején amúgy is kell a szervezetünknek egy ekkora vitaminbomba–,de előbbválasszuk ki alegélesebb késünket, kapjuk elő a vágódeszkát, és kezdjük el a pucolást!

Gránátalmamagok kinyerése

  1. A megtisztított gránátalmát keresztben félbevágjuk.
  2. Az egyik felet tál fölé tartjuk (a magok lefelé néznek), oldalirányból kissé benyomkodjuk, ezáltal néhány mag már kiesik, és némi léhez is jutunk.
  3. Majd fogunk egy nehezebb konyhai tárgyat, pl. kisebb nyújtófát, egyik kezünkkel tartjuk a gyümölcsöt, a másikkal a nyújtófát fogjuk és elkezdjük ütögetni vele a gránátalma tetejét, a magok pedig kipotyognak. Kerülhetnek közben a tálba a magokat elválasztó hártyadarabkákból, ezeket (mivel nem ehetők) kiszedjük.
  4. Tipp: Célszerű az alábbi folyamatot a mosogatóban végezni, mert fröcskölhet a gránátalma leve.

Gránátalmamagok kinyerése lépésről lépésre

Előző cikkünk a mango pucolásáról >>

Még több praktika itt >>

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Hát, nem akarlak megbántani, de így a fele kárba vész a spriccelés miatt. Sokkal hatékonyabb, ha levágod pár helyen a szélét, és víz alatt a körmöddel szépen lehámozod. Nem fognak kipukkadni a magok sem, és takarítani sem kell utána...

Petra

Kedves ee, Tál fölött végezve a m?veletet nekem eddig egy csepp lé sem veszett kárba, magok némi lével, ez a végeredmény. Üdv Petra

Címlapról ajánljuk

További cikkek