Gourmet Fesztivál: ott a helyed!

Lazacot bontunk, földi epret tesztelünk, megküzdenek egymással a sztárséfek. És ez még nem minden, ami vár rád a Gourmet Fesztiválon, ha kilátogatsz a Millenárisra! (x)

A magyar gasztronómia szerelmesei számára kihagyhatatlan esemény az OTP Klub Gourmet Fesztivál, ahol ebben az évben már szinte a teljes hazai élmezőny bemutatkozik, a vidéki Magyarország gyöngyszemeitől a budapesti sztárséfekig.

Az idei OTP Klub Gourmet Fesztiválon a hazai top 50 étteremből szinte mindenki képviselteti magát, emellett pedig Magyarország legjobb borászai, cukrászai, gourmet boltjai is jelen lesznek a neves eseményen. Az érdeklődők végigkóstolhatják az ország legfinomabb ételremekeit, anélkül, hogy órákat utaznának egy-egy gasztrokülönlegességért.

Az idén egy igazán közkedvelt és népszerű étellel, a gulyással foglalkozik a rendezvény, azzal a céllal, hogy a csúcsgasztronómiát és a mindennapok étkezési kultúráját közelítse egymáshoz. Ennek jegyében mutatkozik be a rendezvényen a „gulyás” a legkülönbözőbb formákban, legyen az leves, pörkölt, hab, mártás vagy akár terrine. A csúcséttermek séfjeit megkérték a szervezők, hogy a saját kreációjukon túl, készítsenek ők is gulyást úgy, ahogyan azt a legjobbnak gondolják.

A Gourmet-n nem csak a kulináris élvezeteknek hódolhatnak a látogatók, hiszen a legjobb ételek és italok mellé színes programokkal is készülnek a rendezők. A Jazzy Rádió Színpadán esténként különleges fellépők gondoskodnak majd a színvonalas szórakozásról, az OTP Klub Gasztroszínpadán pedig egymást követik majd a gasztrovilág szakértői, akiktől hasznos praktikákat leshetünk el. Pénteken például lesz nagy földieperteszt a közönség bevonásával, majd a Michelin-csillagos éttermekben edződött séf készít igazi, francia klasszikust Jókai András segítségével.

Szombaton sor kerül a 3. Lazacbontó bajnokságra, majd az édességeké lesz a főszerep, hiszen 14 órától a közönség döntheti el, hogy öt különböző stílusú desszert közül, egy adott ízkombinációban melyik készüljön el, később pedig a cupcake-díszítés csínját-bínját ismerheti meg a nagyérdemű. Ezt követően borkóstolással egybekötött szőlőmag-termékbemutató készül, amit rendhagyó anatómiaóra követ. Az est zárásaként – a tavalyi pacalpárbaj után – az idén is párbajozik Bíró Lajos és Segal Viktor, a kérdés már csak az, hogy vajon az előbbi polgárpukkasztó padlizsánja, vagy az utóbbi egzotikus változata lesz-e a befutó.

Vasárnap Lázár Chef ad tippeket a grillezéshez, majd a Heimann-vendéglátás alapelemeiről tudhatunk meg részleteket. Délután baristák mesélnek arról, miért kerül szentjánoskenyér a csészébe, valamint, hogy milyen a tökéletes tejhaböntés, majd a hazai kenyérhelyzetről kaphatnak átfogó képet a Gourmet Fesztiválra érkezők. A rendezvény zárásaként gulyáskóstolóval egybekötött Bocuse d’Or élménybeszámolót hallgathatunk a „csillagos” Onyx séfjétől, Széll Tamástól, és szakmai vezetőjétől, Hamvas Zoltántól. Váncsa Istvántól pedig megtudhatjuk, hogyan készül a tibeti gulyása, eközben pedig fellebben a fátyol az igazi gulyás titkos történetéről is. (x)

Az OTP Klub Gourmet Fesztiválról itt tudhatsz meg többet >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!

Nosalty

További cikkek