Gordon Ramsay elképesztő helyeken kutat a legjobb receptek után utazós-főzős műsorában

A világhírű szakács elárulta, mivel tölti idejét otthon, hova utazik, ha vége a járványnak, és hogy miért jut eszébe az, hogy egy bikát kormányoz, ha autót vezet!

Gordon Ramsay, a sztárséf jelenleg Angliában él feleségével, Tanával és öt gyermekükkel. Mivel a világhírű szakács általában sokat dolgozik, így Tana főz a családnak. Most ez másképp van, ugyanis Gordon Ramsay is bekapcsolódott a folyamatba: nem ritkán kora hajnalban kel fel, hogy elkészítse a reggelit, és legyen ideje az ebédre is. Továbbá jelenleg mindazokat a recepteket tökéletesíti, ami az Új utakon forgatása alatt megtanult.

Az Új utakon című utazós-főzős műsor második évadában Ramsay Tasmania, Dél-Afrika, Indonézia, Louisiana, Norvégia, India és Guyana legtávolibb, legérintetlenebb tájaira látogat – csupa olyan kalandos, nehezen megközelíthető helyre, mely eddig többé-kevésbé fehér folt volt a világ gasztronómiai térképén. A sorozat epizódjain keresztül a nézők is felfedezhetik a világ legkülönlegesebb országait, és képet kapnak az adott nép kultúrájáról is. Az Új utakon attól különleges, hogy Gordonnak nem csupán főznie kell, hanem be is kell szereznie az alapanyagokat. Persze ki is lehet erre alkalmasabb, mint a háromcsillagos séf és ironman sportoló, Gordon Ramsay?

„Amikor filmeztünk, nem magyarázták túl, mit kell tennem. Hiszem, hogy szükséges kudarcot vallani párszor, mielőtt sikerül valami. Indonéziában két bikával „szörföztem” a sárban egy rizsföld közepén…számos alkalomba telt mire ez sikerült. Azóta, mikor autót vezetek, mindig eszembe jut, hogy milyen volt a bikákat kormányozni” -mondta Gordon Ramsay.

A sztárséf imád utazni, és azt is elárulta, hova látogatna el, amikor vége lesz a járványnak:

„A biztonság most az első. Az utazás során eljuthatunk csodálatos helyekre, fantasztikus kalandokban lehet részünk, de nem ennek van most itt az ideje. Ha újból lehet utazni, leginkább Dél-Amerikába mennék. Brazíliába vagy Argentínába például. Az ételeik robusztussága és az, ahogyan elkészítik a grilleket, nagyon érdekel. És persze összekötném mindezt egy kiadós hegymászással is.”

Az Új utakon második évadának epizódjaiban Ramsay többek közt a következő – nemcsak kulináris – kihívásokkal néz szembe:

  • Nyugat-Szumátrán az életét veszélyeztetve részt vesz a pacu jawi nevű tradicionális bikafuttató versenyen, melyen a bátor zsokék két vadul rohanó bikába kapaszkodva hajtják (vagy inkább fékezik…) jószágaikat egy rizsföld sártengerében;
  • Tasmania veszélyes, sziklákkal teli partjai előtt alámerül a háborgó tengerben, hogy langusztát fogjon egy helyi ételkülönlegességhez;
  • Dél-Afrikában helikopterből kiugorva veti magát a habokba, hogy kagylókat gyűjtsön az óceánparton;
  • Indonéziában egy barátságtalan, denevér lakta barlangrendszer mélyén óriás édesvízi garnélarákok után kutat;
  • Norvégiában egy fjord fagyos vízében alámerülve igyekszik beszerezni egy helyi recept autentikus hozzávalóit;
  • Dél-Indiában pedig ősi – és felettébb nehezen kezelhető – eszközökkel, többek közt egy 90 kilós hálóval száll tengerre, hogy halat fogjon.

Bemutató Magyaroroszágon: 2020. szeptember 6-án, vasárnap 14.00-kor a National Geographic csatornán.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: National Geographic/Justin Mandel

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!