Göngyölt hús az ünnepi asztalon

Hidegen és melegen is ugyanolyan finom, mi az? Hát, persze, hogy az egybesült hús! Finomságokkal göngyölve azonban még ízletesebb!

Az rendben van, hogy a Húsvét a sonkáról és a tojásról szól, de nem csak egy napból áll a nagy szabadság. A gyerekeknek egy egész sulihétnyi szünetük lesz. Van, aki versenyre megy, mások a nagyszülőkkel pancsolnak, de akadnak olyanok is, akik otthon maradnak. Nem minden szülő tud elszabadulni a munkahelyéről ilyen hosszú időre. A következő göngyölt husit nekik ajánlom.

Toszkán göngyölt hús recept

A böjtös időszak után igazán megengedhetjük magunknak, hogy hetente akár többször is sült hús kerüljön az asztalra. Nálunk általában csirke formájában, de most jöhet egy-két “disznóság” is. Ezt a toszkán göngyölt hús receptet karácsony másnapjára találtam ki alternatívaképpen, mert nem minden gyerkőc szereti a kacsát, ami már rég bevett szokás ilyenkor. Azonban úgy alakult, hogy máshová mentünk ebédelni, és lemaradt a menüsorból. Ezért döntöttem úgy, hogy húsvétkor pótolom be az elmaradást.

Toszkán göngyölt hús recept

Roppant egyszerű az elkészítése, és a sütő elvégzi a munka nehezebbik részét helyettünk, nem kell a tűzhely mellett szobrozni órákig. Azonban ha nagy a család, érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, nekünk a próbasütés a fél fogunkra sem volt elég.

Toszkán göngyölt hús recept

Ahhoz, hogy klasszul meg lehessen pakolni, ki lehessen bélelni a húst, a legjobb, ha megkérjük a hentest: két metszéssel vágja el úgy, hogy ki lehessen teríteni. Otthoni körülmények között nem ilyen egyszerű a dolog, főleg, ha filéző késünk sincs. A tölteléket pedig lehet turbózni: alapjáraton kapribogyó, mandulapehely, szárított paradicsom és friss rozmaring kerül bele, de hagymával, fokhagymával is bővíthetjük a sort. Kapjon baconkabátot a hús, ez majd egyben tartja, nem kell kötözni. Félidőben letakarva süssük, majd fólia nélkül pirítsuk, mennyei, mondhatom.

Jövő héten piadinát sütök, a receptet Olaszországból hoztam, addig is göngyöljük az ünnepi fogást!Gréti

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.