Goji - a legújabb csodabogyó?

Goji bogyó vagy másnéven farkasbogyó - sokak szerint egy csodatermés. Lássuk, megéri-e bevásárolni belőle?

Egyre többet hallhatunk egy új csodabogyóról - a Goji bogyóról, más néven farkasbogyóról. Hívei szerint felpörgeti az immunrendszert, serkenti az agyműködésünket, részt vesz a szív- és érrendszeri ill. a daganatos betegségek megelőzésében és még tovább is fogunk élni tőle. A Goji bogyó C-, B2- és A-vitaminokat, vasat, szelént és antioxidánsokat tartalmaz.

Aszalt Goji bogyók

Idehaza bio-, egészségboltokban juthatunk hozzá a Goji bogyó aszalt változatához. Én először egy salátákhoz összeállított magkeverék alkotójaként találkoztam vele, de megvásárolhatjuk préselt levét is. Az apró bogyó-aszalványok fanyar ízűek, de nagyon jól illeszkednek friss zöldséges- vagy gyümölcssalátákhoz, szórhatjuk őket téli melengető krémleveseinkbe is.

A kínai orvoslásban több ezer éve használják a bogyót illetve annak préselt levét, azonban az első bekezdésben felsorolt egészségvédő hatásai tudományosan eddig nem kerültek igazolásra. Ennek ellenére érdemes kipróbálni, bár gyakori, nagy mennyiségű fogyasztása magas ára miatt nem biztos, hogy sokak életében reális. A hazánkban termő bogyós gyümölcsök pl. feketeribizli, áfonya szintén gazdagok C-vitaminban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban. Ha nincs érkezésünk a Goji bogyóhoz, fogyasszuk ezeket bátran helyette, szezonban nyersen, szezonon kívül gyorsfagyasztott, aszalt változataikat, hiszen antioxidáns tartalmuk ekkor sem vész teljesen kárba.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...