Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Furcsa: Ezért hagyott alább a vásárlási láz hétvégén a boltokban

Úgy tűnik, az emberek meggyőzték magukat afelől, hogy elég ételt vettek, megunták a tülekedést, vagy okosan otthon maradnak a vírustól tartva.

A múlt péntek-szombat-vasárnapi mustra alapján az tapasztalható, hogy bár a legtöbb helyen hiánycikk sok fertőtlenítőszer illetve húsféle, az emberek vásárlási kedve és láza alábbhagyott – derül ki a Napi.hu cikkéből.

De mit tapasztaltak az eladók?

A Tesco, Lidl, Aldi, Auchan és Metro áruházakban az eladók egyöntetűen azt mondták, most érezhetően kevesebb volt a vevő.

Hagyjuk már a csirkét, szinte mindenki ezzel jön. Ez még nincs. Be van ígérve a csirkeszállítmány, rövidesen feltöltjük a készletet” – mondta a Lidl egyik eladója.

„Iszonyatos volt az utóbbi egy-két hét, ölre mentek a húsokért, tisztító- és fertőtlenítőszerekért. Utóbbiakból még jókora utánpótlásra van szükség, de a húsoknál már javult a helyzet” – állítja egy Metro-dolgozó.

„Egyrészt talán sokan tényleg elhiszik végre, hogy lesz elég kaja. Másrészt egyre többen otthon maradnak, s csak akkor mennek vásárolni, ha tényleg szükség van rá” – ez pedig egy Tesco-alkalmazott fontos megfigyelése.

Fogy a pénz?

Van, aki szerint pedig az emberek pénze van fogyóban – elvégre hó vége is van, és a vásárlási rohamok is alaposan megcsappanthatták a pénztárcákat.

Egyébként a vásárlók is hasonlókat tapasztaltak az előző hétvégén, és magukon is észrevették, hogy tudatosabban, szigorúan a listára támaszkodva vásárolnak, és ritkábban mennek boltba, nagyobb körre.

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

buzasklara99
buzasklara99 Tue, 2020-03-24 01:26

Mese tejszínhabbal Ember gondolkodj! ELFOGYOTT a pénz! Ilyen egyszerű rá a magyarázat. Nem kell itt túlragozni!

martabrash73
martabrash73 Mon, 2020-03-23 22:31

Egy turost azert, mert otthon maradnak inkabb az emberek! Egyszeruen NINCS TOBB PENZUK! Foleg az idos nyugdijasoknak!