"A franciáknak üzenem, legyenek résen!"

A spontán bulik mindig jól sikerülnek. Ez alól a mostani sem volt kivétel. Sajnálom is, hogy nem előtte írok róla beharangozót.

Aki teheti, jövőre úgy tervezzen villányi kiruccanást, hogy legyen alkalma egy jó Bock&Roll partira. A sors úgy hozta, hogy egy hónapon belül kétszer is Baranyába sodort a szél, másodszorra pedig egy asztalhoz ültetett Bock Valérral.

Bock Valér és Bock József

Villány is azon helyek egyike az országban, ahol természetes dolog az, hogy jó bort ihatunk és jókat beszélgethetünk – ezúttal Burgundi palackban, míves címkével felvértezett vörösbor került az asztalra. A Bock&Roll. A névválasztás nem véletlen: a Bëlga együttes egyik 2007-es dalában esik szó egy partiról, ami ezt a nevet viseli. Telitalálatnak bizonyult a dolog, mert 2008-ban már palackban voltak az első Bock&Roll borok. Kihagyhatatlan ziccer volt!

A Bëlga és Bock-barátság ugyanakkor korábbra vezethető vissza, ahol a véletlenek megint csak szerepet játszanak – már ha van egyáltalán olyan, hogy véletlen. Történt ugyanis, hogy még 2005-ben a szövegírók a Fehérlófia című dalban a Takler nevet Bock-ra cserélték, egyszerűen azért, mert az jobban rímelt. Ennek köszönhetően ismerkedett össze a Bock és a Bëlga.

Ed Philips and the Memphis Patrol

Ha egy nyári buliborról beszélünk, leginkább valami könnyű fehér vagy rozé bor jut az eszünkbe. De nem itt! A Bock&Roll egy friss házasítás, illatában és ízében elkülöníthető a klasszikusan erre a borvidékre jellemző jegyektől. Ettől olyan izgalmas, és egy kicsit idegennek tűnő.

Az összeállítást Valér végzi, saját ízlése szerint. Jó zene mellett jó borokat házasítani – jó eséllyel sikerre van ítéltetve, és nagyon úgy tűnik, hogy ez most is beigazolódni látszik.

A 2012-es tétel három alappillére a kékfrankos, és két valamivel testesebb bor, a pinot és a syrah, melyek másod- vagy harmadtöltésű hordókban érlelődtek 18 hónapon át. Ezzel a könnyedséggel és fűszerezettséggel a nyári esték megfelelő kísérői lehetnek. Kötelezően zenével!

Kiegészítésképpen csak annyi, hogy a tücskök ciripelése is annak minősül!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.