"A franciáknak üzenem, legyenek résen!"

A spontán bulik mindig jól sikerülnek. Ez alól a mostani sem volt kivétel. Sajnálom is, hogy nem előtte írok róla beharangozót.

Aki teheti, jövőre úgy tervezzen villányi kiruccanást, hogy legyen alkalma egy jó Bock&Roll partira. A sors úgy hozta, hogy egy hónapon belül kétszer is Baranyába sodort a szél, másodszorra pedig egy asztalhoz ültetett Bock Valérral.

Bock Valér és Bock József

Villány is azon helyek egyike az országban, ahol természetes dolog az, hogy jó bort ihatunk és jókat beszélgethetünk – ezúttal Burgundi palackban, míves címkével felvértezett vörösbor került az asztalra. A Bock&Roll. A névválasztás nem véletlen: a Bëlga együttes egyik 2007-es dalában esik szó egy partiról, ami ezt a nevet viseli. Telitalálatnak bizonyult a dolog, mert 2008-ban már palackban voltak az első Bock&Roll borok. Kihagyhatatlan ziccer volt!

A Bëlga és Bock-barátság ugyanakkor korábbra vezethető vissza, ahol a véletlenek megint csak szerepet játszanak – már ha van egyáltalán olyan, hogy véletlen. Történt ugyanis, hogy még 2005-ben a szövegírók a Fehérlófia című dalban a Takler nevet Bock-ra cserélték, egyszerűen azért, mert az jobban rímelt. Ennek köszönhetően ismerkedett össze a Bock és a Bëlga.

Ed Philips and the Memphis Patrol

Ha egy nyári buliborról beszélünk, leginkább valami könnyű fehér vagy rozé bor jut az eszünkbe. De nem itt! A Bock&Roll egy friss házasítás, illatában és ízében elkülöníthető a klasszikusan erre a borvidékre jellemző jegyektől. Ettől olyan izgalmas, és egy kicsit idegennek tűnő.

Az összeállítást Valér végzi, saját ízlése szerint. Jó zene mellett jó borokat házasítani – jó eséllyel sikerre van ítéltetve, és nagyon úgy tűnik, hogy ez most is beigazolódni látszik.

A 2012-es tétel három alappillére a kékfrankos, és két valamivel testesebb bor, a pinot és a syrah, melyek másod- vagy harmadtöltésű hordókban érlelődtek 18 hónapon át. Ezzel a könnyedséggel és fűszerezettséggel a nyári esték megfelelő kísérői lehetnek. Kötelezően zenével!

Kiegészítésképpen csak annyi, hogy a tücskök ciripelése is annak minősül!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.